Nieuws

Gloednieuwe peuterspeelzaal groep voor CBS ‘t Haimsteeimage0 (9).jpeg

Door CBS ‘t Haimstee

Afgelopen maandag gingen de scholen weer van start. Ook CBS ’t Haimstee is weer begonnen met een nieuw schooljaar en een gloednieuwe peuterspeelzaalgroep.

Kinderopvang Bamba heeft sinds afgelopen maandag een eigen klasje voor kinderen van 2-4 jaar. Hier kunnen kinderen met en zonder VE-indicatie komen spelen. Directeur Mathilde Gerds is blij met de intensieve en enthousiaste samenwerking tussen de leerkrachten van de kleuterklassen en pedagogisch medewerkers.

De peuters raken spelenderwijs wegwijs op de basisschool, zodat de overgang naar de basisschool natuurlijk verloopt. ‘Wij spelen regelmatig samen met de kleuters buiten en kunnen samen op gaan in schoolprojecten, aldus Janet Luiken, de pedagogisch medewerker van Kinderopvang Bamba. ‘Er is een dagelijks terugkerend ritme die voor peuters heel belangrijk is en een gevoel van veiligheid geeft.’

Er zijn in de gang tussen de kleuterklas en het peuterspeelzaallokaal verschillende gemeenschappelijke speelhoeken gemaakt die zowel voor de peuters als voor de kleuters uitdagingen biedt. ‘Wij hebben al jaren een bso in de school en dit is een hele mooie toevoeging aan het geheel’ vertelt Gieneke Schomaker, houder van Kinderopvang Bamba. ‘De korte lijnen met de leerkrachten werken heel fijn en garanderen een goede samenwerking.

image3.jpeg

In de zomervakantie hebben wij heel hard gewerkt aan het lokaal om er een gezellige ruimte van te maken, dit is naar onze mening goed gelukt. Een voordeel is ook dat we met onze verschillende peuterspeelzaallocaties leuke uitwisselingen kunnen doen. Zo is onze locatie aan de Breehorn gekozen om contacten met de ouderen te organiseren die daar wonen. Ouderen en kinderen zijn een hele mooie combinatie; veel ouderen zijn eenzaam en genieten er van om activiteiten met de kinderen te doen. Andersom is een peuter van nature nieuwsgierig en vinden de ouderen erg interessant.

Eén van onze doelen is dan ook om dit uit te wisselen met de nieuwe peuterspeelgroep. De peutergroep van de Breehorn kan op bezoek komen op de peuterspeelzaal ’t Haimstee, waar ze de school mee kunnen maken en de kinderen van peuterspeelzaal ‘t Haimstee kunnen op bezoek bij onze locatie aan de Breehorn om de ouderen te bezoeken. Dit maakt het gecombineerd met de samenwerking met de school een win-win situatie’, aldus de enthousiaste pedagogisch medewerkers.

image5.jpeg

Voor ouders die een peuterspeelzaal zoeken voor hun kind, is er de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in ons lokaal en in de school. U kunt ons mailen (info@kdvbamba.nl) of bellen (0598-624724) voor een afspraak.

Peuterspeelzaal t’ Haimstee is geopend op de maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 8.30-12.30. Als u uw kind aan wilt melden voor de basisschool, dan kunt u contact opnemen met directeur Mathilde Gerds 0598-620621.

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam