Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Kappen 60 jaar getrouwd

Door op woensdag, 30 augustus, 2023 - 13:37

_MG_4385.jpg

Tekst: Bert Woltjes | Foto's: Willem van der Werf

Vandaag ( 30-08-2023) is het echtpaar Roelf (86) en Janny (84) Kappen uit Veendam 60 jaar getrouwd.  Burgemeester Sandra Korthuis feliciteerde het echtpaar vergezeld van een grote bos bloemen en een ingelijste uittreksel van het huwelijksregister. Een nieuw element bij de bezoekjes aan de jubilarissen.

_MG_4396.jpg

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens het welbekende “rondje Kerkstraat” en het was liefde op het eerste gezicht. Na hun huwelijk ging men wonen in Plan Noord (2 adressen) waar men nu nog altijd woont. Dhr. Kappen heeft allerlei baantjes gehad zoals betonwerker, bij de houthandel Meihuizen (Wildervank) en Wilkens (Veendam). Verder nog bij de Heidemij en als laatste bij AVEBE in Veendam waar hij als 56-jarige in de VUT ging.

_MG_4399.jpg

Mevr. Kappen werkte bij Suurmeijer (confectie) en tricotagefabriek Schmidt in Wildervank. Na hun trouwen ging ze voor de 2 kinderen (meisjes) zorgen

_MG_4392.jpg

Verder kregen ze nog 2 achterkleinkinderen, ook beiden meisjes. Beide echtelieden mochten graag fietsen, maar dat doen ze nu niet meer. Dhr. Kappen heeft als vrijwilliger bij de BV Veendam en later v.v. Wildervank allerlei functies vervuld zoals o.a. grensrechter.