Overslaan en naar de inhoud gaan

Doppen inzamelen voor het goede doel

Door op zaterdag, 26 augustus, 2023 - 10:20

368771917_6614023012046736_3457918323322818772_n.jpg

Door Peter Panneman

Wie kent ze niet? De doppen die bijvoorbeeld op de frisdrank- en bierflesje zit. De familie Broekema aan het Beneden Verlaat 116 in Veendam kent de doppen ieder geval wel. Het is alweer 7 jaar geleden dat ze begonnen met het inzamelen van de plastic en metalen dopjes.

Wat langzaam op gang kwam wordt nu met zakken e.d. vol aangedragen en bij hun ingeleverd. En inmiddels zijn ze een officiële inbrengpunt.

Gea Broekema, zus Johanna en haar ouders besteden er ondertussen gemiddeld zeker 3 avonden per week aan. `We vinden het niet erg want we doen het met liefde` aldus Gea. De aangeleverde doppen worden allemaal door hun gesorteerd. Waarna eens per 4 week er een vrachtwagen voor de deur komt die de gesorteerde doppen afhaalt en afvoert naar de fabriek voor verwerking.

De opbrengst van de plastic doppen gaat naar de KNVG Hondengeleidehond, en de opbrengst van de metalen dopjes gaat naar Kika Kankerfonds.

Zo zijn er in Veendam e.o. een aantal zaken die de doppen inzamelen voor het goede doel.

De Meridiaan, Parkflat, DA-drogist en Café De Toeter in Veendam. Café De Munte en woonlocatie de Gilde in Muntendam. Dierenzaak Buze in Heiligerlee en Jumper in Stadskanaal. Multifunctioneel Zorgcentrum Lijwieksterstee in Noordbroek. Dan zijn er in Veendam nog aantal plaatselijke particuliere inleveradressen bij o.a. Harold Scheepstra, Vladimir Slor, Diana Hoepman, en Anne Bruintjes uit Pekela.