Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongerenprogramma Summer vibes over 'Mental health'

Door op zondag, 27 augustus, 2023 - 09:50

Summer Vibes tent.jpg

Veel meer jongeren lijken de laatste tijd mentale problemen te hebben. Depressiviteit en zelfmoordneigingen zijn helaas steeds gewoner geworden. Gelukkig is er meer (media)aandacht voor en ook Summer vibes gaat er dit jaar mee aan de slag. Belangrijk is dat er zowel veel momenten zijn voor ontspannen contacten, als ook voor gave en passende activiteiten en doelgerichte tijd voor een mogelijk andere kijk naar wat de jongeren zo bezig houdt. 

Summer vibes…. Al vele jaren is er in Borgerswold een jongerenprogramma aan het einde van de zomervakantie. De namen, de lengte en de opzet is al vaak veranderd. Vorig jaar was er een avond waarin er in de tent van de Kinderfeestweek door Afterbeat een jongerenavond werd georganiseerd onder de naam Summer vibes. Dit jaar is er een serieus vervolg met een veel uitgebreider programma. Drie avonden, van 30 augustus t/m 1 september, van 17.30-22.00 uur is er van alles te doen in de blauw witte jongerentent en op andere plekken in de buurt. Veel van de jongeren die meededen de afgelopen jaren waren ook vaak bij de Kinderfeestweek te vinden. Zij zullen hier bekende gezichten zien en mogen rekenen op gerichte aandacht en een gaaf programma. 

Summer vibes begint telkens met een open inloop van 17.30-18.30 met bijv. kleine crea-activiteiten, Playstation, sport en spelletjes. Daarna zijn er iedere dag sportieve activiteiten en creatieve workshops van 18.30-20.00, waarbij de jongeren kunnen kiezen waaraan ze meedoen. Het thema ‘Mental health’ komt hierna uitgebreid aan bod en dan is er chill time en gaat de vette laser game arena open. 

Een bijzonder aspect van Summer vibes is dat, hoewel het programma maar drie avonden duurt, de jongeren veel van de mensen het hele jaar door kunnen ontmoeten in Afterbeat  Coffee aan de Promenade in Veendam! 

Opgave voor het programma is niet nodig. De jongeren zijn gewoon welkom op het evenemententerrein in Borgerswold.