Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie Virtuoos! 2023

Door op donderdag, 10 augustus, 2023 - 12:40

Poster expositie Akka.jpg

Vanaf donderdag 17 augustus t/m 2 oktober 2023 exposeren elf alumni van de Klassieke Academie in Salon vanBeresteyn in Veendam. 

De exposanten zijn allemaal dit jaar afgestudeerd van de vijf-jarige opleiding Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen, een landelijk gerenommeerd instituut. De getoonde werken zijn van hoge kwaliteit en divers. Elke exposant laat hiermee zien wat zijn of haar sterke kant is. 

Deelnemende kunstenaars:
Wil Bartels, Roxana Castro-Kooi, Maarten Dalstra, Roelie Douw, Joke Ganzevoort, Mark de Kok, Michelle Mertens, Petra van der Wel, Marjet Visscher, Suze Osseman, en Pleun Proceé. Hun kunstwerken, waaronder veel examenstukken, zijn vanaf 17 augustus te zien in Salon vanBeresteyn, de kunstgalerie aan de buitenzijde van het Theatercomplex vanBeresteyn. De kunstenaarsvereniging AKKA treedt op als galeriehouder.

De Salon is dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van het cultuur- en congrescentrum van Beresteyn. Adres: Museumplein 5A, 9641 AD Veendam. De ingang is via het Grand Café.

Info expositie en kunstenaars
De Klassieke Academie is een 5-jarige opleiding. De studenten werken gemiddeld zo’n 30 uur per week aan hun ontwikkeling. De schilderijen zijn figuratief en gemaakt volgens de klassieke artistieke principes en technieken. Tijdens de eerste 3 jaren krijgen ze te maken met alle facetten van de schilderkunst, zoals tonaal werken, compositie, expressie, kleurenleer, gelaagd schilderen, perspectief, portret en kunstgeschiedenis. Elke week wordt er daarnaast gewerkt aan het schilderen naar levend model. Na deze vakscholing gaan de studenten verder met de 2-jarige masteropleiding, waarin zij zichzelf verder ontwikkelen in hun eigen artistieke richting. Dit resulteert uiteindelijk in onderscheidend werk met een geheel eigen signatuur.