Overslaan en naar de inhoud gaan

GOUD GEOOGST in Kijk ’s Kunst

Door op woensdag, 9 augustus, 2023 - 07:30

Zicht op Oostum, o_a_p, 122x37cm.jpeg

Deze nazomer biedt galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank  alle ruimte aan Abel Groenewold uit Groningen in de tentoonstelling GOUD GEOOGST.

Abel Groenewold behoorde in 2010 tot de eerste lichting afgestudeerden aan de Klassieke Academie, die volgens velen de beste kunstenaars voortbracht.  Abel is een veelzijdig kunstenaar, vooral sterk in de uitbeelding van landschappen. Naast schilderijen en verrassende tekeningen daarvan, zijn ook stillevens van glas, bloemen en… vlees te zien.  “Meesterlijke proeven van bekwaamheid”, noemde een kenner de 29 kunstwerken terecht.

De expositie wordt vervolmaakt door uniek gebruikskeramiek van Jeanine van der Molen uit Bellingwolde. Deze keramiste debuteert als exposant. Haar prachtige kleurrijke glazuren maken elk stuk weergaloos. Enkele van haar schalen staan op marmeren consoles van Joppe van Haastrecht uit Borgercompagnie. Ook te koop.

image0 (1) kopie_resize.jpeg

In de bakkerij werk uit stock, zoals geblazen glas van Johan de Vries, tekeningen van Jeanine Starke en patchwork wandkleden van Janny de Jong-van de Merwe.

De tentoonstelling opent op 12 augustus en sluit op 1 oktober in de galerie aan de Poststraat 77 in Wildervank.