Nieuws, Regio

Ammy van Eerden uit Veendam wint
Schierste Ploatje 2023 Veenkoloniën



366084763_6550177838431254_1882296032616346556_n (1).jpg

De derde editie van Schierste Ploatje zit erop. 15 weken lang gingen deelnemers de strijd met elkaar aan om op zoek te gaan naar het ‘schierste ploatje’ binnen één van de vijf opdrachten. Het was Ammy van Eerden uit Veendam die de overwinning in het algemeen klassement naar zich toe trok. Daarmee won zij een weekend weg in de Veenkoloniën en een eigen expositie die vanaf het najaar in de regio te bewonderen is.

Ammy, Anno, Bianca, Dorien, Rianne en Wanda hebben zich vanaf april gestort op het maken van de mooiste foto’s in de Veenkoloniën. Ook thuis kon je meedoen, door het posten van je foto via Instagram. De thema’s die we voorbij hebben zien komen, zijn: Natuur, Lekker Lokaal, Water, Industrie & Architectuur en Geschiedenis. De laatste opdracht was een driedubbele uitdaging, dit betrof een drieluik, waarvan één foto een portret moest zijn.

IMG_4590.jpg

Eindstand
Ammy van Eerden wint deze editie! Rianne Kugel uit Meedhuizen en Anno Kruize (Stadskanaal) eindigen op een gedeelde tweede plaats, gevolgd door Dorien van den Biggelaar uit Eelde (4), Wanda Bisschop uit Veendam (5) en Bianca Kuiper uit Beerta(6).

Het mooiste van de Veenkoloniën
Tijdens de zeer diverse opdrachten was het telkens de bedoeling om de Veenkoloniën op haar mooist te laten zien. Dit is zonder meer gelukt. Alle foto’s van alle deelnemers zijn terug te vinden op www.schiersteploatje.nl.