Overslaan en naar de inhoud gaan

16 nieuwe woningen aan de 11e Laan in Wildervank

Door op vrijdag, 4 augustus, 2023 - 11:44

3C4A2759.JPG

Door Bert Woltjes

Al een half jaar is men bezig met de bouw van 6 eengezins- en 10 levensloopbestendige woningen aan de 11e Laan in Wildervank in Veendam. Een deel van de steigers is deze week weggehaald. De komende 3 weken is het voor de bouwvakkers vakantie, maar een deel van het werk gaat nog gewoon door. Naar verwachting zijn de woningen eind dit jaar klaar. Vroeger stonden hier de gebouwen van de Veenkoloniale Boerenbond, de papiergroothandel van Scholtens en de roemruchte discotheek De Kibbekoele en later Danceworld.

3C4A2756.JPG

Vraag naar woningen stijgt
Henk Fissering, Manager Vastgoedsturing & Bedrijfsvoering bij Acantus: “Met de bouw voorzien we in de groeiende vraag naar woningen creëren we op deze plek woningen voor 16 huishoudens. Daarnaast gaan we de komende jaren flink investeren in Veendam, om aan de groeiende vraag naar energiezuinige en levensloopbestendige woningen te blijven voldoen.”

Wethouder Henk Jan Schmaal van de Gemeente Veendam: “Ik ben blij met de bijdrage en de inspanning die Acantus levert om te voldoen aan de groeiende vraag naar woningen in Veendam. Er ligt een forse opgave gezien de grote vraag naar betaalbare, duurzame en sociale woningen.”

3C4A2755.JPG

Flink investeren in Veendam
Acantus zet volop in op nieuwbouw en verduurzaming. Naast de bouw van deze 16 woningen is men onlangs ook begonnen met de bouw van 50 appartementen aan het Lloyds Terras. En ook in Bareveld bouwt men momenteel nieuwe woningen. Daarnaast wil men de komende 6 jaar zo’n 800 woningen verduurzamen o.a. in een groot gedeelte van Plan Noord.

3C4A2753.JPG

Samen met de gemeente Veendam
“Dit is een enorme opgave waarbij we nauw samenwerken met de gemeente Veendam. Zo zorgen we met elkaar voor fijn wonen in Veendam” aldus Acantus.