Video

Video - Blueprint met Marcel Scherpenzeel Band



Schermopname (623).png

Op 21 april was Bart te gast bij de 25 jarige jubileum aflevering van Blueprint vanuit theater vanBeresteyn in Veendam. 

Thomas Kaldijk: Omdat Rory Gallagher ook mijn held is, wilde ik Marcel graag uitnodigen voor een Rory Gallagher Tribute t.g.v. het 25 jarig bestaan van Blueprint. Samen met bassist Bobby Jacobs en drummer Damian de Weerd maakte hij er een spetterend optreden van.

Marcel Scherpenzeel Band
Marcel Scherpenzeel (1970), Amsterdam is een telg uit een muzikale familie. Marcel begint op 10 jarige leeftijd met drummen maar gooit de drumstokjes in de hoek nadat hij van zijn oudere broer een gitaar krijgt. De gitaar wordt al snel zijn beste vriend.De platenkast van zijn vader blijkt een enorme inspiratie voor zijn muziek. De invloed van John Lee Hooker, Freddie King, BB King, Albert Collins, The Fabulous Thunderbirds, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en ZZ Top zijn onmiskenbaar terug te vinden in het werk van Marcel.

Op 21-jarige leeftijd begint Marcel te zingen en te rommelen met rock, texas-blues, pop, soul en rock and roll. Elke avond als Marcel op het podium staat, kun je de magie voelen alsof zijn ziel zijn lichaam verlaad ,vol met passie en energiek alsof zijn leven er van af hangt, Marcel speelde van 2008 tot 2019 met de originele bandleden van Rory Gallagher ,Gerry Mcavoy bas en Ted Mckenna op de drums en later Brendan O’Neill achter het slagwerk in Band Of Friends.

In 2013 won Band of Friends the Earopean Blues Award en later in 2016 kreeg Marcel de “DUTCH BLUES AWARD” Voor beste guitarist 2016.

Playlist:

  1. Double Vision
  2. I Wonder Who
  3. Laundromat
  4. Do You Read Me
  5. Tattoo'd Lady
  6. Bullfrog Blues