Nieuws

Burgemeester gemeente Veendam - Beste inwoners, ondernemers en organisaties,Sandra Korthuis-2.jpg

Sinds 25 juli mag ik de nieuwe burgemeester van Veendam zijn. Daar ben ik trots op en ik verheug mij erop om u te ontmoeten. Graag vertel ik alvast even wat over mezelf.

Veendam heeft een speciale plek in mijn hart omdat mijn familie van oorsprong uit Veendam en omstreken komt. Mijn overgrootvader is de 8e generatie geboren Veendammer. Naar hem ben ik vernoemd. Salomon Sander Korthuis vertrok als jongeling naar Den Haag en heeft daar een drukkerijtje gekocht en uitgebouwd. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik burgemeester in Veendam mag zijn!

Ik ben opgegroeid in Den Haag in een ondernemersfamilie. Voor de rechtenstudie kwam ik in Rotterdam terecht. Ik was daar ook lid van de gemeenteraad en ook nog eens 4 jaar wethouder Financiën en Volksgezondheid. In de afgelopen twintig jaar heb ik meerdere functies vervuld. De laatste was die van waarnemend burgemeester in de gemeente Ooststellingwerf in Friesland. Daar heb ik in april, na ruim anderhalf jaar, afscheid genomen. Ik heb daar een hele goede tijd gehad en ik hoop dat ik dat na afloop ook over Veendam kan zeggen. Twintig jaar geleden zijn mijn vrouw en ik naar Drenthe verhuisd. En daar wonen we nog steeds met heel veel plezier. Samen met onze hond en kat. We voelen ons erg thuis in het noorden

In de komende tijd ga ik de gemeente beter leren kennen: de gemeenteraadsleden, de inwoners, ondernemers en hun bedrijven en de organisaties. Veendam is een unieke en mooie gemeente met veel historie, bedrijvigheid, sportiviteit en veel voorzieningen voor iedereen! Alle reden voor u als Veendammer om daar trots op te zijn. In de komende tijd hoop ik u te ontmoeten, ik ben heel benieuwd naar uw verhalen.

Volgend jaar februari hoop ik 65 te worden en ik ben beschikbaar totdat u een nieuwe kroonbenoemde burgemeester heeft.

Tot slot: als u mij iets wilt melden, vragen of een tip heeft: ik hoor het graag!

U kunt mij bereiken via Bestuurssecretariaat@veendam.nl t.a.v. burgemeester

Met vriendelijke groet,

Sandra Korthuis,
Burgemeester gemeente Veendam.