Overslaan en naar de inhoud gaan

Taak-en gevangenisstraf voor 35-jarige Veendammer

Door op zaterdag, 29 juli, 2023 - 11:05

addiction-gaf7dbada5_1280.jpg
Foto lechenie-narkomanii

De 35-jarige Veendammer die op 12 april dit jaar is aangehouden op verdenking van een reeks autobranden en een containerbrand in zijn woonplaats heeft een taakstraf gekregen van 150 uur. Ook kreeg hij 200 dagen gevangenisstraf opgelegd, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest.

Woordvoerder Melanie Kompier van het Openbaar Ministerie laat weten dat de verdachte alleen is veroordeeld voor de containerbrand, die in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april plaatsvond bij het overdekte ABC-winkelcomplex aan de Veenlustpassage.

In de periode vóór de aanhouding van de man, die op 12 april van de fiets werd getrokken door een speciaal ondersteuningsteam van de politie, gingen er zeker acht auto’s in vlammen op. Daarbij ging het onder meer om geparkeerde auto’s aan de Groningenlaan, de Dr. Sannesstraat en de Dr. A Kuyperstraat.

Om het onderzoek naar de reeks branden rond te krijgen deed het onderzoeksteam van politie een beroep op inwoners van Veendam om camerabeelden beschikbaar te stellen. Ook werd niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zouden volgen.

De 35-jarige Veendammer kon, zo stelt Kompier, alleen worden gelinkt aan de containerbrand en niet aan de autobranden.