Regio

Stralen op je grote dag:
trends in trouwjurken van bruidswinkels



katelyn-macmillan-5VhSc5jCA2g-unsplash.jpg
Foto Katelyn MacMillan 

Op je trouwdag wil je er als bruid natuurlijk op je allermooist uitzien. Het kiezen van de perfecte trouwjurk is dan ook een van de belangrijkste aspecten van de voorbereidingen. Gelukkig zijn er bruidswinkels die een breed scala aan trouwjurken aanbieden, variërend van klassiek tot modern en van eenvoudig tot extravagant. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends in trouwjurken, zodat je kunt stralen op je grote dag.

1. Klassieke elegantie
Klassieke trouwjurken zijn altijd populair geweest en dat blijft zo. Deze bruidsjurken stralen tijdloze elegantie uit en zijn perfect voor bruiden die van een traditionele look houden. Denk aan een prinsessenjurk met een wijde rok en een strak lijfje. Klassieke trouwjurken worden vaak gemaakt van luxe stoffen zoals satijn en kant, en kunnen worden afgewerkt met delicate details zoals parels en kralen.

2. Bohemian chic
Voor bruiden die op zoek zijn naar een meer relaxte en bohemian stijl, zijn er ook volop mogelijkheden in een trouwjurken winkel. Bohemian trouwjurken zijn vaak gemaakt van lichte en vloeiende stoffen zoals chiffon en kant. Ze hebben vaak een losse pasvorm en kunnen worden versierd met bloemenapplicaties of franjes. Deze jurken zijn perfect voor buitenbruiloften of voor bruiden die een meer casual look willen.

3. Minimalistisch en modern
Minimalistische trouwjurken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze jurken hebben een strakke en eenvoudige uitstraling, vaak zonder al te veel poespas. Ze zijn gemaakt van moderne stoffen zoals zijde of mikado en hebben vaak een slank silhouet. Minimalistische trouwjurken zijn perfect voor bruiden die van een strakke en moderne look houden.

4. Illusiehalslijnen
Een trend die we steeds vaker zien in bruidswinkels zijn trouwjurken met illusiehalslijnen. Deze halslijnen zijn gemaakt van transparant materiaal, zoals tule of kant, en geven de illusie van een blote huid. Illusiehalslijnen kunnen worden versierd met kantapplicaties, parels of kraaltjes voor een extra vleugje glamour. Deze trend zorgt voor een subtiele en elegante touch aan de trouwjurk.

5. Rugdetails
Naast de halslijn zijn ook de rugdetails van trouwjurken steeds belangrijker geworden. Van open ruggen tot illusion backs met kantapplicaties, er zijn talloze mogelijkheden om de aandacht te vestigen op de achterkant van de jurk. Rugdetails voegen een vleugje sensualiteit toe aan de trouwjurk en maken het geheel net wat specialer.

6. Kleuraccenten
Traditioneel worden trouwjurken in het wit gedragen, maar steeds meer bruiden kiezen voor een trouwjurk met kleuraccenten. Denk aan een jurk met een gekleurde onderrok, een gekleurde ceintuur of gekleurde details zoals bloemen of linten. Deze kleuraccenten zorgen voor een speelse en unieke twist aan de trouwjurk.