Nieuws, Sport

Veendam Beweegt start fietsgroep voor senioren 



person-g9f0155e59_1280.jpg
Foto MabelAmber

Op 3 augustus start een fietsgroep voor senioren, georganiseerd door Veendam Beweegt. Het doel is om fietsliefhebbers samen te brengen en sociale contacten te bevorderen. De fietstocht is onderdeel van het project Doortrappen, waarmee de gemeente Veendam afgelopen juni is begonnen. 

Aftrap en vervolg
De aftrap van de fietsgroep is op donderdag 3 augustus. Vervolgens kunnen deelnemers elke donderdagochtend meedoen. Om 9.30 starten deelnemers met een kopje koffie of thee in het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte, de fietstocht start daarna om 10.00 uur. Deelnemen aan de fietsgroep is gratis en heeft geen enkele verplichting. De opstart van de fietsgroep wordt begeleid en gefaciliteerd door Veendam Beweegt en de bedoeling is dat de fietsgroep uiteindelijk zelfstandig verder gaat. 

Doortrappen 
Het project Doortrappen heeft als doel om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te laten fietsen, omdat dit bijdraagt aan de gezondheid en sociale contacten. Naast de opstart van de fietsgroep vinden er de komende maanden meerdere activiteiten plaats in het kader van dit project. Onder andere een gratis fietscheck en een ochtend over fietsmobiliteit. Het complete programma staat op de website www.veendambeweegt.nl. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de fietsgroep of heeft u vragen met betrekking tot het programma van Doortrappen? Neem dan contact op met Veendam Beweegt via 06 86 85 68 64 of mail naar veendambeweegt@veendam.nl