Overslaan en naar de inhoud gaan

Afronding project bluswatervoorziening
gemeente Veendam

Door Redactie op dinsdag, 18 juli, 2023 - 18:16

Afbeelding van WhatsApp op 2023-07-18 om 17.21.06.jpg

Dinsdag is op de locatie tegenover Korte Akkers 20 in Veendam, een van de twee geboorde waterputten in gebruik genomen door de brandweer. De locatie Korte Akkers was één van de zogeheten ‘witte vlekken’ in de bluswater voorziening. Na onderzoek door Veiligheidsregio Groningen(VRG) bleken er in de gemeente Veendam een aantal van deze zogeheten ‘witte vlekken’ te zijn. Dit zijn objecten, bijvoorbeeld woningen of schuren, waar geen extern bluswater beschikbaar is bij een brand.

De gemeenteraad heeft na het onderzoek een budget beschikbaar gesteld voor het ‘project bluswatervoorziening’ om op verschillende locaties oplossingen te realiseren in de vorm van geboorde putten, brandkranen en een opstelplaats waar brandweerauto’s veilig verbinding kunnen maken met putten en kranen.

WhatsApp Image 2023-07-18 at 17.20.56.jpeg

Aan de Korte Akkers zijn twee geboorde waterputten gemaakt. Een van de waterputten tegenover huisnummer 20 is dinsdag 18 juli officieel in gebruik genomen. Daarmee is het project bluswatervoorziening in de gemeente Veendam afgerond en is de gemeente een stuk brandveiliger.

Bij dit bijzondere moment waren loco-burgemeester Henk Jan Schmaal en de  teamleider brandweerzorg Zuid- Oost Groningen Marjolein Vogel aanwezig.