Overslaan en naar de inhoud gaan

Diplomering Praktijkonderwijs Winkler Prins

Door op dinsdag, 18 juli, 2023 - 14:27

WhatsApp Image 2023-07-18 at 15.02.09.jpeg

Afgelopen donderdag vond de diplomering van de leerlingen uit deelschool Praktijkonderwijs Winkler Prins plaats. Na een gezellige barbecue met de medewerkers en de leerlingen, kwamen ouder(s)/verzorger(s),  opa’s, oma’s en andere belangstellenden voor de diploma-uitreiking van de schoolverlaters. 

Start van de diplomering
De leerlingen kwamen de gemeenschappelijke ruimte binnen met harde muziek en een groot applaus. Vervolgens werd bij elke leerling stilgestaan met een diashow van foto’s door de jaren heen en een praatje van hun docenten.

In korte tijd een grote ontwikkeling doorgemaakt
Tijdens de toespraakjes werd duidelijk hoe alle schoolverlaters zich hebben ontwikkeld door de jaren heen. Iedereen op zijn eigen manier, prachtig om te zien. Wat een motivatie hebben deze leerlingen laten zien om iets moois van hun toekomst te maken, ongeacht of ze richting werk of een vervolgopleiding uitstromen! Na ondertekening van hun diploma, ontvingen de leerlingen een mooie roos van de ouderraad.

Twee diploma’s, hoe kan dat?!
De nadruk ligt in het praktijkonderwijs voornamelijk op de uitstroom richting arbeid. Echter vond er dit jaar een bijzondere ontwikkeling plaats. Dit jaar stroomden maar liefst elf leerlingen richting mbo niveau 2. Zij volgden het schakeltraject tussen mbo Entree en Pro: 1 dag in de week Pro voor extra coaching, daarnaast 3 dagen stage en 1 dag naar het Noorderpoort. Over maatwerk gesproken! Deze leerlingen hebben deze week zowel het diploma Entree als het diploma Praktijkonderwijs in ontvangst mogen nemen.

Tijd voor felicitatie 
Na de uitreiking stonden alle medewerkers in een rij klaar om elke leerling te kunnen feliciteren. De leerlingen kregen nog een aandenken en wat lekkers mee.

Trots!
We zijn op alle schoolverlaters even trots. Of je nou uitstroomt in een baan of je leert door, uiteindelijk gaat het erom dat je op een plek terecht komt die bij je past. Daar hebben ze allemaal keihard voor gewerkt!

De toekomst lacht ze toe
Wij wensen alle schoolverlaters veel succes en bovenal veel geluk in hun toekomst. Het gaat jullie goed!