Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertrek Ferdinand Vinke, bestuurder Winkler Prins

Door op woensdag, 5 juli, 2023 - 09:23

Ferdinand Vinke .jpg

Aan het eind van dit schooljaar vertrekt Ferdinand Vinke als bestuurder van Winkler Prins. Dhr. Vinke heeft een lange carrière in het voortgezet onderwijs achter de rug waarvan de meeste jaren in Oost-Groningen. In 1982 begonnen als docent Engels en praktijkvakken, vooral in Pekela en Veendam. In 2000 werd hij locatiedirecteur in Woldendorp, om in 2005 terug te keren naar Veendam als sectordirecteur. In 2009 werd hij in zijn huidige rol als bestuurder van Winkler Prins benoemd.

Dhr. Vinke heeft zich altijd goed op zijn plaats gevoeld in de Veenkoloniën en bij Winkler Prins: ’Ik heb het als een voorrecht ervaren om al die jaren te hebben mogen bijdragen aan de ontwikkeling van onze mooie school en de leerlingen en ze een goede start te geven in het leven na school. Ik laat de school met enige weemoed achter, maar weet ook dat Winkler Prins de komende jaren een goede school zal blijven voor de leerlingen van Veendam en omgeving.’

De Raad van Toezicht geeft aan dat dhr. Vinke veel voor de school heeft betekend. Zij bedanken hem voor zijn betrokkenheid en inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst.

Opvolger
De afgelopen maanden is gezocht naar een opvolger en deze is gevonden in de persoon van de heer Jan de Wit. Hij start per 1 augustus als nieuwe bestuurder van Winkler Prins. Op dit moment is hij rector-bestuurder bij Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Vlagtwedde. Hij vervult deze functie vanaf 2011. Daarvoor was hij werkzaam als vestigingsdirecteur op het H.N. Werkman College in Groningen.