Overslaan en naar de inhoud gaan

Kattenhotel ’t Steegje

Door Eindredactie op zaterdag, 29 juli, 2023 - 06:17

_DSC3243.jpg

Tekst: Hans van Noort 
Foto's: Henk Gibcus.

Op 1 augustus is Veendam/Wildervank een kattenhotel rijker. Niet zo maar een kattenhotel, neen, een 5-sterren kattenhotel. 

Waarin onderscheidt een gewoon kattenhotel zich van een 5 sterren?
Cindy Veensma, de eigenaar van het nieuwe kattenhotel ’t Steegje vertelt vol passie: “Bij ons krijgen de katten een nieuw en mooi volledig geïsoleerd verblijf, geven we de katten voldoende persoonlijke aandacht, krijgen de katten kwaliteitsvoer in de vorm van brokjes, blik of speciaal dieetvoer en besteden we alle zorg aan de hygiëne. Bovendien zenden we de katteneigenaren een foto toe van hun kat in 5-sterren kattenhotel ’t Steegje. En het katttenhotel is kleinschalig. We kunnen maximaal 20 katten opvangen.“ 

_DSC3233.jpg

 
Kattenhotel ’t Steegje vind je aan de Nijverheidsstraat 71. Naast het woonhuis loopt een steegje naar achteren, vandaar de naam. Achter in de tuin is het nieuwe kattenhotel gebouwd. Prachtig opgetrokken van Douglashout, wat op den duur fraai grijs verkleurt.

_DSC3236.jpg

In het hotel hebben de katten ieder een eigen ruimte met krabpaal waar ze zich lekker rustig kunnen terugtrekken. “Katten slapen ca. 22 uur per dag,” vertelt Cindy, “dus is het belangrijk dat ze die rust ook krijgen.” Indien gewenst kunnen de katten naar een gezamenlijke speelruimte, maar ’s avonds en ’s nachts moeten ze in hun eigen ruimte verblijven. “Ik houd de dieren goed in de gaten. Natuurlijk gedrag is dat katten graag wat hoger liggen om alles in de gaten te houden. Ook kijk ik of ze voldoende drinken en eten. Stress is voor katten écht ziekmakend, dus dat moet zoveel mogelijk vermeden worden. Het belang van de kat staat bij ons altijd voorop.” 

De tijd dat katten in het hotel blijven is heel verschillend. Sommige een (lang)weekendje of midweek en andere wel tot 3 à 4 weken, afhankelijk hoelang hun baasje op vakantie is of door omstandigheden niet voor hun huisdier kunnen zorgen. “Van iedere “gast” wordt een dossier aangelegd, zodat wij en hun baasje altijd kunnen zien of er nog iets bijzonders is gebeurd tijdens het verblijf.” Cindy kent de psychologie van de katten goed, door haar jarenlange ervaring als dierenverzorgster, bedrijfsleidster van een dierenhotel  en vrijwilliger bij verschillende asielen o.a. die in Beilen en Stadskanaal. 

_DSC3268.jpg

Naast deze ruimtes is er ook plek voor de trimsalon. Je maakt dan al snel een vergelijk met een honden-trimsalon, maar dat is iets heel anders. “Katten verzorgen zichzelf en dus ook hun vacht/huid altijd goed. Door omstandigheden als doorfokken, gezondheidsproblemen of ouderdom lukt dat soms niet meer. Dan kom ik in beeld. De vacht gaat klitten en die moeten verwijderd worden. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de eigenaar. Wat willen die?  Ik ga heel subtiel te werk. Je moet een kat niet dwingen. Hij/zij moet het gewoon lekker vinden. Met een beetje spelen en aanhalen lukt dat vaak best en zijn ze niet bang voor de tondeuse.”

_DSC3238.jpg
 
Reserveringen voor zowel het kattenhotel of een trimbeurt kunnen gemaakt worden via de site of telefonisch. “Klanten zijn altijd welkom en niet alleen tot de voordeur,” glimlacht Cindy. “Ik ben altijd heel open. Wel moet ik een aantal eisen stellen alvorens de katten binnen mogen. Ze moeten recentelijk ingeënt zijn tegen de niesziekte en tegen de kattenziekte. Of ze moeten een gezondheidsverklaring hebben van de dierenarts. Krolse poezen en niet gecastreerde katers zijn eveneens niet welkom.” 

_DSC3235.jpg

Cindy heeft iets met dieren. Achterin de tuin lopen wat kippen, een paar kwarteltjes scharrelen in een ren samen met een paar cavia’s. Daarom zijn andere kleine huisdieren ook van harte welkom. Voor honden zijn er andere opvangmogelijkheden, maar niet bij Cindy.
Zoekt u nog een mooi, vertrouwd en ultra all inclusive vakantieadres voor uw kat? Het  5-sterren kattenhotel ’t Steegje verwelkomt je.

Wij wensen Cindy heel veel succes met haar nieuwe kattenhotel.

logo_resize.png

Meer informatie:
www.kattenhoteltsteegje.nl
info@kattenhoteltsteegje.nl
06-12171808