Overslaan en naar de inhoud gaan

Berry Link stopt als burgemeester van Veendam

Door op maandag, 19 juni, 2023 - 17:45

input.jpg
Foto gemeente Veendam

Burgemeester Berry Link heeft zijn ontslag ingediend als burgemeester van Veendam. Hij deed dat op basis van persoonlijke afwegingen, maar ook omdat hij tot de conclusie is gekomen dat Veendam een ander type burgemeester nodig heeft. 
 
Commissaris van de Koning René Paas betreurt het vroegtijdige vertrek van Burgemeester Link en dankt hem voor zijn bijdrage aan het openbaar bestuur in Veendam en Groningen. "Berry Link heeft zich hard ingezet om voor Veendam een goede burgemeester te zijn. Het is voor alle betrokkenen een grote teleurstelling dat de match tussen de burgemeester en de gemeente onvoldoende tot stand is gekomen. De moeilijke beslissing om te stoppen verdient respect.”
 
De commissaris van de Koning zal de ontslagbrief van burgemeester Link doorgeleiden naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) die het aan de Koning zal voorleggen. De burgemeester zal afscheid nemen tijdens de raadsvergadering van 26 juni 2023.
 
De commissaris van de Koning zal op korte termijn met de gemeenteraad in gesprek gaan om een waarnemer te benoemen om de periode tot een nieuwe kroonbenoeming te overbruggen.