Overslaan en naar de inhoud gaan

Het laatste jubileum voor uitbaters Sportcafé Sportplein

Door op maandag, 19 juni, 2023 - 10:59

Foto Fred en Rob Bar Sportplein.jpg

Er komt in meerdere opzichten een bijzonder jaar aan voor horecaondernemers ‘van Loenen’. Sinds 2009 zijn vader en zoon actief binnen de gastvrijheidsbranche in Veendam. Na de zomer gaan ze hun 15e jaar in als horeca uitbaters van Sportcafé Sportplein. “Een bijzonder jubileum wat misschien ook wel ons laatste jubileum wordt” aldus van Loenen. 
De horecagelegenheid heeft de afgelopen 14 jaar in diverse opzichten naam gemaakt in Veendam en omstreken. Zo is men tot 3 maal toe uitgeroepen tot ‘Leukste Voetbalkroeg van de Provincie Groningen’, en heeft men met de realisatie van diverse evenementen Veendam op de kaart weten te zetten. “Toch lijkt er voor ons een einde te komen aan een fantastisch tijdperk bij Sportcafé Sportplein”.
 
De Cirkel Is Bijna Rond
Na het runnen van 15 jaar Sportcafé Sportplein lijkt de cirkel rond te zijn. Ondanks dat het huurcontract met de gemeente Veendam nog langdurig doorloopt, gaat men de komende periode op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. 
De in 2018 volledig gestripte horecazaak is in opperbeste staat. Destijds is er fors geïnvesteerd in een volledig nieuwe bar, nieuw meubilair, een nieuwe keuken en een ‘up to date’ stroom- en lichtplan. 
Inmiddels is de verhuurder (gemeente Veendam) op de hoogte gesteld. In samenwerking met een horecamakelaar zal men op zoek gaan naar een geschikte overnamekandidaat voor het horecabedrijf.

15-Jarig Jubileum
Naast het weloverwogen besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater, is men ook druk bezig met het jubileum dat groots gevierd zal gaan worden. Want zoals eerder aangegeven is de cirkel ‘bijna’ rond. “Het jubileum jaar laten we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan! We gaan ons 15-jarig jubileum in stijl met de mensen vieren, zoals men dat de afgelopen 14 jaar van ons gewend is”. Tussen september 2023 en juni 2024 staan om die reden nog heel veel leuke activiteiten op de agenda. Het meerdaags muziekfestival op 22 én 23 maart 2024 moet het absolute hoogtepunt daarvan gaan worden!

Binnenkort In De Verkoop
Na de zomervakantie gaat men zich opladen voor wellicht het laatste seizoen in het Indoorcentrum. De verwachting is dat het horecabedrijf per 1 augustus in de verkoop gaat. Vanaf dat moment kunnen eventuele geïnteresseerden zich melden bij de horecamakelaar. Na de vakanties zal men om de tafel gaan met eventuele kandidaten.