Nieuws

Stichting Senioren Platform Veendam houdt op te bestaan328248357_585376919699674_3844835470150887362_n.jpg

CC Vovo neemt organisatie Nationale Ouderendag Veendam over.

Het bestuur van SSPV (Stichting Senioren Platform Veendam) opvolger van de voormalige OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Veendam) heeft besloten om als stichting te gaan stoppen.

Waarom stoppen zegt Margit Munneke secretaris van SSPV: “Als bestuur zijn wij bij ons zelf ten rade gegaan wat de SSPV nog bijdraagt in de gemeente Veendam”. Het enige wat wij nog organiseerden was de ouderendag. Voorheen waren er een aantal ouderenverenigingen actief in de gemeente Veendam, o.a. ANBO Veendam-/ Menterwolde, ANBO Wildervank, KBO en de PCOB. De laatste twee zijn nog actief. Vanuit deze verenigingen waren er bestuursleden actief in de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Veendam). De OSO was een platform die een aantal activiteiten organiseerde waar onder een verkiezingsdebat, een bijeenkomst over WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en overleg met Acantus over het seniorenwoonbeleid aldus Margit Munneke.

André Folkers zegt: In 2016 heeft de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) besloten om te gaan stoppen met het financieren van de plaatselijke afdelingen die actief waren in Nederland. Dit besluit ging als een aardschok door Nederland. Hoe nu verder. Een drietal leden van het voormalige bestuur van ANBO Veendam- Menterwolde, waaronder André Folkers, staken de koppen bij elkaar en kwamen tot de conclusie dat zij de ouderen die toen lid waren van de plaatselijke afdeling ANBO niet in de kou konden laten staan.  Vanuit dit perspectief werd de CC Vovo (Culturele en Communicatieve Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken) opgericht . Inmiddels heeft deze vereniging een 160 tal leden aan zich weten te binden en organiseren wij diversen activiteiten, zoals toneel, dans, muziekmiddagen, bloemschikken, paasbrunch, BBQ en verzorgen wij een vijfgangen kerstdiner voor leden en belangstellenden.

Vanuit het bestuur van CC Vovo zijn een tweetal mensen toegetreden tot het bestuur van de SPV, de opvolger van de OSO, en organisator van de Nationale Ouderendag. Nadat het bestuur van Stichting Senioren Platform Veendam het besluit had genomen om zich te gaan opheffen is er contact gezocht met André Folkers, bestuurslid en medeoprichter van het eerste uur van CC Vovo, of hun vereniging in de toekomst de nationale ouderendag zou willen gaan organiseren. Als vereniging hebben wij er geen gras over laten groeien en zijn direct met het bestuur van SSPV in gesprek gegaan om van gedachten te wisselen. Dit alles heeft geresulteerd, dat CC Vovo de Nationale ouderendag nu en in de toekomst in Veendam gaat organiseren, want ouder worden doe je samen!”.

Het voormalige bestuur van Stichting Senioren Platform Veendam is blij dat zij in CC Vovo een geschikte opvolger hebben gevonden, die in staat is om de Nationale ouderendag in Veendam naar een hogere level kan brengen en uit kan laten groeien tot een ware happenning. Inmiddels is het draaiboek voor de Nationale ouderendag uitgewerkt verteld André Folkers.

De Nationale ouderendag zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 3 oktober in MFC Breehorn, Boven Westerdiep 86H te Veendam en staat bol van activiteiten. Zo zullen er stands aanwezig zijn waar de ouderen informatie kunnen verkrijgen over zorg en welzijn. Tevens zijn er een tweetal muziekoptredens waaronder Alex Staal en Laurens Schreuder, die liedjes ten gehore brengen van Ede Staal en een optreden van Jessy Arjaans, zij is een professionele zangeres uit Groningen die van elke muziekfeest een ware happening weet te maken. De Nationale ouderendag zal worden afgesloten met een stamppotbuffet. Presentatie van de ouderendag ligt in handen van Ladyspeaker Pita Loots, bij vele Veendammers bekent en tevens lid van CC Vovo, die zij een warm hart toedraagt.

Ook zal het gemeentebestuur worden uitgenodigd om bij de opening van de Nationele ouderendag aanwezig te zijn en na afloop een vorkje mee te prikken. Entreeprijs Nationale Ouderdag bedraagt € 12,50 inclusief twee koppen koffie of thee met cake, twee consumpties en keuze uit twee soorten stamppotten. Inloop ouderendag 13.15 uur aanvang 13.45 uur. Voorverkoop kaarten vanaf maandag 11 september dagelijks van 10.00 uur tot 15.00 uur aan de kassa van MFC Breehorn of op woensdagochtend 20 en 27 september van 10.00 uur tot 12.00 uur in  MFC Breehorn.