Nieuws

The Fortunate Sons op 2e Let the Sixties RollThe Fortunate Sons 50 jaar CCR.jpg

"Weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival”

The Fortunate Sons is de tweede grote act die zaterdag 25 november van de partij is op de 2e Let the Sixties Roll 2023 in Java Poppodium in Veendam. Eerder maakte de organisatie bekend dat de dertienkoppige (!) band The Blues Brothers tribute Band naar de Parkstad komt.

Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink weet de energieke performance van CCR-frontman John Fogerty akelig te benaderen met zijn bulderende stem. Maar ook de sfeervolle sound door Jan van Bijnen op gitaar en toetsen en de swingende ritmesectie van Arn van Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums voeren je mee terug naar de sixties en seventies. Bij dit concert beland je middenin de bloeiperiode van de popmuziek. The Fortunate Sons overtuigen muziekliefhebbers in binnen- en buitenland dankzij hun stevige livereputatie.

De organisatie van hét muziekfeest van Veendam hoopt binnenkort meer (grote) namen bekend te maken. De voorverkoop is reeds gestart. Bestellen kan via de website www.letthesixtiesroll.nl