Nieuws

Asbest gevonden bij Veenlustflat Veendam_MG_2726.jpg

Netbeheerder Enexis is begin april gestart met het vernieuwen van een verouderde installatie van het transformatorstation Veenlust. Om veilig te kunnen werken is er een noodstroomvoorziening geplaatst door middel van een noodstroomgenerator die sinds april ongeveer 200 elektrische aansluitingen – waaronder veel winkels uit het winkelcentrum - voorziet van stroom.

_MG_2713.jpg

Tijdens grondwerkzaamheden werd er asbest gevonden in de grond. Enexis heeft per direct de werkzaamheden stilgelegd en een asbestmelding gedaan. In overleg met de Omgevingsdienst (gemeente Veendam) is het werk stilgelegd tot week 24. Hierdoor moet ook de noodstroomvoorziening langer blijven om 200 elektrische aansluitingen te voorzien van stroom.

_MG_2723.jpg

De gemeente Veendam laat weten dat Antea Group (bureau voor bodemonderzoek) een saneringsplan heeft gemaakt. De asbesthoudende grond wordt afgevoerd en aangevuld met schoon zand.

De saneringswerkzaamheden mogen na  zaterdag 17 juni (week 24 ) worden gestart, mits de provincie akkoord gaat met het saneringsplan.

_MG_2724.jpg

Voor de veiligheid is de afgegraven vervuilde grond afgedekt met een dekkleed en is er een hekwerk geplaatst. Het gat in de grond is afgedekt met een tijdelijke  laag zand.


Fotoalbum: