Sport

Rhönrad Turners van SV Clias in de prijzen tijdens nationale wedstrijdRR-Ede.jpg
Foto: Lieke Kanninga, Jinte Keizer, Ilse van der Laan en Mark Renkema. Tamia Reinard mist op de foto.

Afgelopen zaterdag deden Lieke Kanninga, Mark Renkema, Ilse van der Laan, Tamia Reinard en Jinte Keize meer aan een nationale Rhönrad wedstrijd in Ede. Het vijftal keerde na een lange dag huiswaarts en waren 4 medailles rijker.

Tamia Reinard deed mee in niveau 8 in de leeftijdscategorie pupillen. In een sterk deelnemersveld wist zij de derde plaats en dus een bronzen medaille te behalen. Op het onderdeel spiralen behaalde ze het eerste cijfer.
Teamgenoot Mark Renkema die zijn eerste wedstrijd nog in niveau 10 turnde, deed nu mee in niveau 8 en sloeg daarmee niveau 9 over. Hij deed mee in de leeftijdscategorie jeugd en legde beslag op de tweede plaats en kreeg een zilveren medaille omgehangen. Voor het onderdeel rechtuit wist hij het eerste cijfer te behalen.

Jinte Keizer, eveneens pupil, kwam uit in niveau 7. Zij behaalde een keurige tweede plaats en een bijbehorende zilveren medaille. Op het onderdeel sprong kwam ze te kort doordat ze niet over het rad heen springt. Dit is dan ook voor haar een persoonlijk doel om aan te werken voor het komende seizoen.

In niveau 6 deden Ilse van der Laan, jeugd en Lieke Kanninga, junior mee.
Van der Laan miste net het podium en behaalde een vierde plaats in een sterk deelnemersveld. Voor het onderdeel sprong behaalde ze een gedeelde eerste cijfer.
Lieke Kanninga wist op alledrie de onderdelen (rechtuit, spiralen en sprong) het eerste cijfer te behalen wat haar in het klassement de eerste plaats en het goud opleverde. Dit deed zij met een puntenverschil van 4,7 punten op de nummer twee.