Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotowedstrijd voor de jeugd
van Wijk- en Buurtbeheer Centrum

Door op donderdag, 4 mei, 2023 - 09:15

20230503_161106.jpg

Op Open Monumentendag staan monumenten in Veendam centraal. Wijk- en Buurtbeheer Centrum stalt dan foto’s uit van Rink Oosting op een aantal tafels vlak bij de ingang van Theater en Cultuurcentrum vanBeresteyn. Vooral ouderen zijn daarin geïnteresseerd en gaan met elkaar in gesprek over hoe Veendam er de verleden tijd eruit zag. Maar… hoe betrek je de kinderen erbij?

30 Wegwerpcamera’s liggen klaar en zo kunnen de jongeren Veendam anno nu, de tegenwoordige tijd, op beeld vastleggen. De organisatie koppelt er een wedstrijdje aan. Wie maakt de mooiste foto’s?

Wijk- en Buurtbeheer Centrum heeft de mooiste foto van elk kind laten vergroten en het resultaat is werkelijk verbluffend.

Op 12 mei vanaf 14.00 uur – 16.00 uur mogen de kinderen de uitvergrote foto gratis ophalen. Vanaf die tijd liggen alle foto’s uitgestald in de foyer op Museumplein 5a.

Wijkwethouder Henk Jan Schmaal reikt de foto’s uit.

Voor de ouders en de kinderen is er iets te drinken in het Grand Café vanBeresteyn – ook dit is gratis! Van harte welkom.

Janny Trip, Thea Paas, Henny Kaldijk en Riny van der Meer van Wijk- en Buurtbeheer Centrum hebben dit mogelijk gemaakt. Arjan Blaauw van de gemeente en Jantien Landman van deBasis bedankt voor de ondersteuning.