Nieuws

Lionsclub Veendam geeft 4 dozen met boodschappen
aan Voedselkast Wildervank



342462635_923806298763348_2945972408551242901_n.jpg
Foto Lionsclub Veendam

Vrijdag  overhandigde Roos Gardien namens de Lionsclub Veendam 4 dozen met boodschappen aan Ilona van de Pol die de Voedselkast Wildervank beheert. Het blijft niet bij deze dozen. Over een tijdje zullen er door de Lionsclub nog eens 4 dozen met boodschappen gebracht worden.

Sinds kort zet Ilona zich in voor mensen die door ziekte of de energiecrisis niet rond kunnen komen en het dus gewoon niet meer redden. Ze heeft het initiatief genomen om bij haar woning aan de Tjariet 45 in Veendam meerdere voedselkasten in te richten en te beheren. De kasten worden gevuld door giften en donaties van mensen die minderbedeelden iets gunnen.

Mensen die het echt nodig hebben, mogen maximaal 2 keer per week langskomen om producten uit te zoeken. Gemiddeld maken 10 tot 15 mensen regelmatig gebruik van de voedselkast. Om te voorkomen dat er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de Voedselkasten is er een camera geplaatst.

Wil je zelf iets doneren voor de voedselkast van Ilona? Bij de Plus supermarkt in Wildervank staat wel eens een kar waar mensen iets in kunnen doen wat ze voor dit goede doel extra hebben gekocht. Er is behoefte aan voedsel- en hygiëneproducten.