Nieuws

Ouderavond de Braskörf Veendam
over pesten op basisscholen



338029291_768707611325731_2288245863065945265_n.jpg

Dit schooljaar is de Braskörf gestart met het schoolbrede programma KiVa in groep 1 t/m 8. Hierin zijn de leerkrachten geschoold door Freek Veldhausz van KiVa. Het programma is gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. Met als doel dat ieder kind met plezier naar school gaat en zich veilig voelt.

Samenwerking tussen school en ouders vindt de Braskörf erg belangrijk. Voor kinderen is het goed als ze thuis en op school dezelfde boodschap meekrijgen. Om dit te kunnen bereiken, waren de ouders van de leerlingen uitgenodigd voor een ouderavond in de grote theaterzaal van, vanBeresteyn. Op deze avond ging Freek Veldhausz de aanwezigen uitgebreid informeren over de achtergrond en werkwijze van deze methode.

KiVa kent zijn oorsprong als Fins anti-pestprogramma. De methode zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Het is een preventief, schoolbreed, programma voor het versterken van de sociale veiligheid.