Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle turnsters SV Clias in de prijzen

Door op zondag, 16 april, 2023 - 21:26

n5Uithuizen.jpg

Zaterdag 15 april stond voor het grootste deel van onze selectie de tweede team en individuele voorwedstrijd op het programma. De midden en bovenbouw turnsters streden voor een plek in de provinciale kampioenschappen. De bovenbouw turnsters maakten teven kans op een plek in de toestelfinales. De teams waren herverdeeld en zo troffen de turnsters van Clias de meest sterke teams en turnsters.

Middenbouw niveau 5 begon deze wedstrijddag in Uithuizen. Rosa Lynn Bruins, Gwen Doornbosch, Jill Keizer en Fieke de Feijter vormden met een turnster van MSK uit Musselkanaal een team. Ze wisten net als de eerste wedstrijd het team goud te veroveren met maar liefst een voorsprong van 7,308 punten.
Individueel werd Rosa Lyn Bruins eerste en ook voor brug, balk en vloer wist ze het eerste cijfer te behalen. Gwen Doornbosch werd tweede met een vierde cijfer op balk en vijfde cijfers op brug en vloer. Fieke de Feijter werd vierde en behaalde op vloer het tweede cijfer. Jill Keizer werd achtste en behaalde het tweede cijfer op sprong. Haar totaalscore wist ze te verbeteren met 5,958 punten ten opzichte van de eerste voorwedstrijd.

Bovenbouw supplement F met daarin junior turnster Marit Veenstra en jeugd turnsters Noa Keizer, Noortje Kuiper en Lieke Koopmans wisten hun teamtotaalscore te verbeteren met 5,993 punten. Dit bracht hun tot het brons.
Noa Keizer werd individueel derde met het tweede cijfer op vloer en derde cijfer op brug. Lieke Koopmans werd met een eerste cijfer voor haar vloeroefening vijfde. Marit Veenstra werd zesde met in haar leeftijdsklasse het tweede cijfer voor vloer. Noortje Kuiper werd achtste met een vijfde cijfer voor sprong en vloer.

Turnsters Ellen Harms, Sterre Veen, Bella Molema en Jealey Meppelder vormden eveneens een team met een turnster van MSK Musselkanaal. Als team veroverden zij het goud met een voorsprong van 3,250 punten op de nummers twee.
Bella Molema wist individueel de tweede plaats te behalen met een eerste cijfer op sprong en brug. Sterre Veen werd vierde met een tweede cijfer op balk en derde cijfer voor sprong. Jealey Meppelder wist de zesde plaats te behalen met een tweede cijfer op brug. Ellen Harms werd achtste met een zesde cijfer voor haar balkoefening.

Tot slot in de avond turnden de bovenbouw turnsters supplement E hun team en individuele wedstrijd. Roos ter Brugge, Marit Veen, Eliana Vetter, Rosalie Wolfs en Feline Bruins vormden een team met een turnster van GB Bato Winschoten en MSK Musselkanaal. Als team wonnen zij het goud.
Junior turnster Roos ter Brugge turnde met een eerste cijfer voor sprong, brug en balk naar het goud. Eerste jaars jeugd turnster Feline Bruins werd nipt vierde met slechts 0,05 punten verschil van de nummer drie. Voor haar balk en vloer behaalde ze het vijfde cijfer. Tweede jaars jeugd turnster Marit Veen volgde haar op de voet met een derde cijfer voor sprong en het vierde cijfer voor balk. Rosalie Wolfs werd daarna zesde met een eerste cijfer voor sprong en het derde cijfer voor haar brugoefening. Eliana Vetter werd achtste met een derde cijfer op balk.

Sommige turnsters zijn met hun behaalde resultaten op deze en de vorige voorwedstrijd al verzekerd van een plek op de kampioenschappen. Voor anderen is het nog onzeker of ze door mogen. Dit zullen zij één dezer dagen vernemen wanneer de werkgroep Groningen van de KNGU dit bekend zal maken.