Overslaan en naar de inhoud gaan

Techniekcursus hardlopen SV Veendam Atletiek

Door op maandag, 10 april, 2023 - 13:04

20230405.jpeg

SV Veendam Atletiek start op 10 mei aanstaande met een techniekcursus van 5 weken. De trainingen zijn op woensdag van 19:00 tot 20:00 uur op de atletiekbaan in Wildervank. De cursus is bedoeld voor hardlopers vanaf 16 jaar van ieder niveau die graag willen werken aan looptechniek.

De trainingen zijn op woensdag 10, 17, 24, 31 mei en 7 juni. De cursus wordt verzorgd door gediplomeerde en ervaren looptrainers op de atletiekbaan op sportpark Wildervank (Woortmanslaan 3). De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, hierdoor is er gerichte aandacht voor alle deelnemers. Tijdens de training krijg je persoonlijke feedback en tips om jouw looptechniek te verbeteren.

Waarom meedoen?
Hardlopen is één van de meest laagdrempelige manieren om te gaan sporten. Je pakt je schoenen uit de kast, je doet de voordeur open en je gaat! Maar wist je dat 80% van de blessures die men tijdens het hardlopen oploopt, ontstaat door een verkeerde looptechniek? Met kleine aanpassingen in je looptechniek zijn die blessures al te voorkomen. En nog een bijkomend voordeel, door een efficiëntere looptechniek kost het minder moeite waardoor je uiteindelijk harder kunt en het langer vol kunt houden.

Doe je mee?
Voor slechts € 15,- kun je meedoen aan deze cursus van vijf weken! Meld je gauw aan door een Whatsapp bericht te sturen naar 06-15940705 of te mailen naar secretarissvveendamatletiek@gmail.com. Let op: er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Heb je geen interesse in deze cursus, maar lijkt het je wél leuk om een keer vrijblijvend mee te trainen met een bestaande groep? Ook dan ben je van harte welkom! Meld je wel vooraf even aan. Zien we je bij SV Veendam Atletiek?