Nieuws

Echtpaar Klein 70 jaar getrouwd_MG_2038.jpg

Tekst Bert Woltjes

Afgelopen zaterdag 1 april was het echtpaar Klein uit Veendam 70 jaar getrouwd.

Burgemeester Berry Link kwam maandag vergezeld van een mooi bloemstuk het echtpaar feliciteren op hun huisadres. Het echtpaar leerde elkaar kennen via de zus van dhr. Klein, ze werkte toen in de verpleging in Wagenborgen. Tinie (bijna 93) is geboren in Nieuwe Pekela, terwijl het geboortehuis van Gerrit (bijna 92) in Wildervank stond.

Na hun huwelijk ging dhr. Klein, toen hij uit militaire dienst kwam aan het werk in de landbouw in Wildervanksterdallen en het echtpaar woonde daar ook. Maar hebben vanwege woningnood nog eerst bij een van de ouders gewoond. Daarna werkte hij nog een poosje bij Duintjer in Wildervank, maar dat beviel niet en zo kwam hij als kraanmachinist bij natuursteenbedrijf De Weijs ook in Wildervank terecht.

_MG_2048.jpg

Mevr. Klein bleef thuis om het huishouden te doen en voor de 4 dochters die inmiddels geboren waren, te zorgen. Het echtpaar heeft in Wildervank op verschillende adressen gewoond, maar woont nu alweer 5 jaar in een aanleunwoning bij De Breehorn in Veendam. Eén van de dochters woont sinds 4 jaar in Canada en heeft daar een boerenbedrijf. Verder heeft het echtpaar nog 9 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.

Dhr. Klein heeft als hobby koordirigent bij diverse koren en orgel spelen in de Gereformeerde kerk in Wildervank. Verder fiets hij nog bijna dagelijks. Mevr. Klein mag graag handwerken en lezen, maar door een ongeluk fietst ze niet meer.


Fotoalbum: