Nieuws

AKKA expositie: Ongelofelijk!Affiche Expositie Ongelofelijk.jpg

De galeriehouders van Salon van Beresteyn staan weer met verbazing te kijken naar wat er door de kunstenaars van AKKA wordt ingebracht aan kunst. De expositie heet Ongelofelijk! De oproep aan de kunstenaars was om werk te maken waarvan ze zelf van hun stoel vielen en dat is gelukt. Vanaf woensdag 5 april t/m 15 augustus 2023 exposeren zeventien kunstenaars (opgeleid aan de Klassieke Academie) in Salon vanBeresteyn in Veendam met werk waarmee ze reageren op het thema Ongelofelijk!

De opening vindt plaats op zaterdag 8 april om 16.00 uur. U bent van harte welkom. De opening wordt verricht door Mieke Mulders, conservator en voorzitter a.i. van het Stedelijk Museum in Meppel.

Het wordt genieten voor de inwoners van Veendam en Oost Groningen. In hún Salon van Beresteyn hangen en staan ruim 40 kunstwerken, schilderijen zowel als beeldhouwwerken. Het affiche, een werk van Maartje Bezemer, laat een pasgeboren baby zien maar ook het sterven is vertegenwoordigd door een afbeelding van een martelaar. Daar tussen in zit alles wat de kunst vermag. Schitterende geschilderde bloemen, ongelofelijk tot de verbeelding sprekende gebeeldhouwde benen tot aan portretten. Ook abstract werk ontbreekt niet in de gedaante van ijsbergen en zandkorrels.

De deelnemende kunstenaars zijn Ine Hoejenbos, Marieke Laverman, Diane Brodie, Koosje Zomer, Marian Kramers, Erna Kroezen, Peter Tholen, Maartje Bezemer, Paulien Sprenger, Cindy Sprokel, Janny Pieck-Plantinga, Susan Ekkel, Sieuwke Ronner, Mineke Gravers, Julia Dake, Alma Ficchi en Machteld Kee.

De Salon is gesitueerd aan de buitenzijde van het Theatercomplex vanBeresteyn. De kunstenaarsvereniging AKKA treedt op als galeriehouder. De Salon is dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van het cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn. Adres: Museumplein 5A, 9641 AD Veendam. De ingang is via het Grand Café.