Sport

Handbalsters Aeolus vervullen sportieve plicht bij ActiefDSC_7073.JPG

Zeven dagen nadat de handbaldames van Aeolus het kampioenschap naar Wildervank haalden, speelde de ploeg de voorlaatste competitiewedstrijd uit bij Actief Paterwolde. Net als voorgaande zondag besliste de formatie van René Zuidema en Eddy van der Laan het duel in de slotfase. Na een ruststand van 8-8 won de kersverse promovendus het duel met 16-20.

Daarmee voldeed de Oost-Groninger formatie aan haar sportieve plicht. Meerdere teams azen nog op de 2e plek in de eindrangschikking, en bij de bezoeksters leefde het idee dat ze het aan hun stand verplicht waren om niet te verzaken. Dat laatste gebeurde (gezien de wedstrijdmentaliteit), allerminst. Desondanks begon Aeolus ronduit matig aan het treffen. Zo kreeg het cirkelspel van Lieke Scholten bij Actief teveel ruimte, was men af en toe wat te passief in de dekking, en leed men vaak balverlies omdat er  sprake was van te weinig rust in het aanvalsspel. Dat Actief daar te weinig voordeel uit wist te halen was te danken aan het feit dat men daar het vizier niet altijd op scherp had staan in de afronding. Daarnaast groeide aan Aeolus zijde gelegenheidskeepster Anita Bult uit tot speelster van de wedstrijd. Met een hele rits aan reddingen bleek ze van grote waarde voor de bezoeksters uit Wildervank. Bult was er dan ook verantwoordelijk voor dat de schade voor Aeolus in de rust beperkt bleef tot 8-8.

DSC_7074.JPG

Na de pauze veranderde het spelbeeld aanvankelijk maar weinig. Beide opponenten waren niet in staat om de tegenstander op een beslissende afstand te zetten. Dat veranderde na een omzetting in de Aeolus defensie waarbij het middenblok, met Kimberley van der Laan en Chantal Kampijon, een duidelijke taak toebedeeld kreeg,en daarmee de angel uit het cirkelspel van Actief wist te halen. Daarnaast wisselden opbouwers Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema van positie, hetgeen de slagkracht van de bezoekers deed toenemen. Dat tweetal had met 13 treffers een groot aandeel in de totaalscore van de Wildervanksters.

Aan de andere kant probeerde Actief het tij nog te keren door Melinde Meinen op de linkerhoek te posteren. Op de bank bij Aeolus erkende men tijdig het gevaar en bracht de jonge Zoë van Dijk binnen de lijnen die in de dekking op die plek de druk van de ketel wist te halen. Daarachter bleef Bult stoïcijns een prima wedstrijd keepen, stopte nog een strafworp, en bracht daarmee ook de noodzakelijke rust in de Aeolus defensie.

De formatie uit Paterswolde wist tot de 50e minuut (13-14) in het spoor van de bezoeksters te blijven. Toch wist men uiteindelijk niet te voorkomen dat Aeolus, met o.a. treffers van Irene Mik, Danique de Groot, Elsa Brouwer en Laura Hofstede, wegliep naar een comfortabele 13-17 voorsprong. De lijstaanvoerder speelde de resterende speeltijd vervolgens simpel uit en trok het treffen met 16-20 over de streep.

scores Aeolus; Hedy Oostenbrink 7x, Daniëlla Zuidema 6x, Elsa Brouwer 2x, Laura Hofstede 2x, Danique de Groot 2x, Irene Mik 1x.