Sport

Handbalsters Aeolus pakken kampioenschap en
promotie in slotfase

DSC_6982.JPG

De beslissing om het kampioenschap had geen beter affiche kunnen hebben. Als de Wildervankster formatie de promotie naar de 1e klasse veilig wilde stellen had het af te rekenen met runner up Hoogersmilde. Dat lukte pas in de slotfase van een geweldige wedstrijd waarin Aeolus een 15-18 achterstand in de 50e minuut om wist te buigen in een 20-18 overwinning.

DSC_6767.JPG

Voor een apotheose zoals deze zijn twee formaties nodig die daadwerkelijk alles uit de kast willen halen. En dat aspect was aan beide opponenten wel besteed. De Drentse equipe speelde vol overgave en de titelkandidaat moest alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te blijven. Aan Aeolus zijde viel de wedstrijdspanning hier en daar toch enigszins terug te vinden in het vertoonde spel. Kleine momentjes van twijfel bij de afronding, en een prima keepster aan de kant van Hoogersmilde, maakten dat de thuisploeg een 5-3 voorsprong niet wist vast te houden. Daarbij had de Oost-Groninger formatie de defensieve zaken nog niet echt op orde. Het was, en niet voor het eerst, aan keepster Anne Pater (ze stopte bij 5-3 een strafworp) te danken dat de thuisploeg in de wedstrijd bleef. De gasten wisten desondanks langszij te komen en zo stond het halverwege 9-9.

DSC_6783.JPG

Het gelijkopgaande duel kreeg aanvankelijk ook een vervolg in de 2e helft. Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks en bij 12-13 in de 40e minuut koesterde Hoogersmilde een minimale voorsprong. Op de volgepakte tribunes in de Wildervanckhal zaten alle bezoekers op het puntje van hun stoel. Maar het schrikmoment voor de lijstaanvoerder moest toen nog komen. Halverwege het 2e bedrijf liep Anne Pater op een ongelukkig moment een knieblessure op. Na verzorging probeerde ze alsnog het duel uit te spelen. Maar na een 2e moment met de gekwetste knie werd duidelijk dat ze niet verder kon en moest gedesillusioneerd het strijdtoneel verlaten. Midweekspeelster Anita Bult werd als stand in opgeroepen om het doel te verdedigen en liet zich van haar beste kant zien. Desondanks was men bij Aeolus even aangeslagen. Balverlies in de aanval bij de thuisformatie hielp de ploeg uit Smilde in het zadel. Dat liep vervolgens weg naar een 15-18 voorsprong in de 50e minuut.

DSC_6824.JPG

Maar zoals wel vaker dit seizoen richtte de thuisploeg zich weer eens op in de slotfase van de wedstrijd. Met een kleine omzetting in de ploegbezetting en een geweldige wedstrijdmentaliteit knokte de ploeg voor wat het waard was. De dekking stond geen enkel doelpunt meer toe en aan de andere kant wist men met een handvol fraaie treffers het spelbeeld te laten kantelen. Bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Andries Meter, en een eindstand van 20-18 op het scorebord, brak in de hal een pandemonium los. Aeolus pakte twee ronden voor het einde van de competitie het kampioenschap en mag de blik gaan richten op de 1e klasse.