Nieuws

Dinie Siepel-Dodde 104 jaar
Oudste inwoner van Veendam



3C4A8479.JPG

Door Bert Woltjes

Vandaag, Woensdag 22 maart, vierde mevr. Dinie Siepel-Dodde het feit dat ze 104 jaar is geworden. Het feest werd gevierd in het AG Wildervanckhuis waar ze inmiddels al weer 14 jaar woont en voordien woonde ze nog zelfstandig in Nieuwe Pekela op verschillende adressen. Burgemeester Berry Link kwam op bezoek, vergezeld van een grote bos bloemen.

3C4A8493.JPG

Mevr. Siepel is op 17 mei 1941 getrouwd met Hendrik Siepel, ze gingen op de fiets naar het gemeentehuis in Nieuwe Pekela. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Verder nog 4 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Vanaf haar 14e tot haar 22e werkte ze bij confectiefabriek Westers in Nieuwe Pekela. Toen er kinderen kwamen bleef ze thuis om het huishouden te doen. Volgens de familie heeft mevr. Siepel altijd een opgewekt karakter en staat ze positief in het leven. Mevr. Siepel-Dodde is een geboren Veendammer, maar heeft ruim 80 jaar in Nieuwe Pekela gewoond.

3C4A8501.JPG

Ze heeft veel hobby`s o.a. puzzelen en handwerken, hoewel dat laatste niet meer zo goed gaat omdat de ogen minder zijn geworden de laatste tijd. Verder houdt ze van sport, kijkt ze veel naar voetbal op tv en is ze  groot fan van Feijenoord. Toen ze nog zelfstandig woonde bakte ze altijd tijdens oudjaar oliebollen.


Fotoalbum: