Agenda

Jaarlijkse concert Winkler Prins Harmonie



Datum: 
vrijdag 7 april 2023 20:15

 

WPH-foto.jpg

Vrijdag 7 april geeft de Winkler Prins Harmonie uit Veendam haar jaarlijkse concert in cultuurcentrum vanBeresteyn. Het orkest heeft een jeugdige uitstraling. Toch is de Winkler Prins Harmonie ruim 45 jaar een toonaangevend onderdeel van het culturele palet van Veendam. In de unieke samenstelling van het orkest, (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers van de gelijknamige school, klinkt misschien wel zijn muzikale kracht door. Want ook deze avond kraakt de Winkler Prins Harmonie weer een grote variatie aan noten. 

Natuurlijk staat er origineel repertoire voor blaasorkesten op het programma. Het stuk ‘Samhain’ beschrijft het Keltisch nieuwjaar, gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november. Het is vooral een feest van donker en licht. Om middernacht wordt het Heilige Vuur ontstoken. Wij kennen dit feest als Halloween. Een ander voorbeeld is ‘Roller Coaster’. In deze compositie neemt het orkest u mee in de achtbaan. De wagens gaan omhoog en bereiken het hoogste punt. De spanning stijgt en dan suist iedereen naar beneden. En dan 'Bommen Berend'. Een ruim 15 minuten durend muziekstuk over het rampjaar 1672, waarin de opmars en ondergang van Bommen Berend langs Coevorden en Groningen wordt beschreven. 

Door de jaren heen heeft de WPH altijd Zuid-Amerikaanse muziek gespeeld. Dit jaar spelen de Veendammer muzikanten o.a. ‘Sway’, ‘Tico Tico’ en ‘Brasil’. Verder komen Ed Sheeran en de 3 J’s voorbij. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt het orkest er ook altijd weer een show van waar de vrolijkheid vanaf spat. 

Voor vaste bezoekers is het vertrouwde geluid allang geen verrassing meer en verdienen ze absoluut een volle zaal. Ze zijn zeker de ontdekking waard! Kom, luister en geniet mee! 

Kaarten zijn te bestellen bij vanBeresteyn. Dat kan aan de theatertelefoon (0598-634566), bij de theaterkassa of via de website. De toegangsprijs voor volwassenen is € 12. Kinderen en leerlingen van Winkler Prins krijgen 50% korting. 

Het concert begint om 20:15 uur.