Sport

Handbalsters Aeolus op drempel kampioenschap



DSC_6713.JPG

De handbaldames van Aeolus traden in Roden aan tegen rode lantaarndrager HVR'97. De lijstaanvoerder uit Wildervank liet een matig optreden zien waarin uitstekende momenten werden afgewisseld met zwakke fases. Desondanks was het vertoonde spel ruim voldoende om de thuisploeg met 10-21 opzij te zetten.

Aeolus begon simpelweg niet scherp genoeg aan het duel. Matige afronding, onnauwkeurigheden in de passing, en te laag tempo, waren symptomatisch voor het rommelige spel aan Wildervankster zijde. Keepster Anne Pater zorgde desondanks voor enkele lichtpuntjes. Zij wist zich in deze wedstrijd te onderscheiden met maar liefst vier gestopte strafworpen. Dat het verschil in doelpunten halverwege het treffen slechts vijf betrof, met een ruststand van 4-9, maakt al duidelijk dat men bij Aeolus waarschijnlijk al met het hoofd bij komende zondag zat. Die dag ontvangen de Wildervanksters namelijk nummer twee op de ranglijst, Hoogersmilde. En dat is de 1e mogelijkheid om het kampioenschap veilig te stellen.

DSC_6711.JPG

In de rust werd er bij de Oost-Groninger formatie op gehamerd om vooral het tempo op te schroeven. Dat sorteerde bij vlagen effect. Op de momenten dat de ploeg versnelde was men ook in staat om een aantal fraaie treffers op te laten tekenen. Er werd meerde keren vanuit de dekking vlot omgeschakeld en zo stond het in de 40e minuut al 7-14. Bij de bezoekers werd die stijgende lijn nog even doorgetrokken tot een tussenstand van 8-19, tien minuten voor het einde. Uiteraard was het duel op dat moment al lang gespeeld en wist de equipe uit Wildervank zich in het restant vrij simpel overeind te houden tegenover het dapper strijdende HVR'97.

Met een eindstand van 10-21 kan  Aeolus zich op gaan maken voor de clash in de eigen Wildervanckhal met Hoogersmilde. Met nog drie speelronden te gaan en een voorsprong van zes punten op de formatie uit Smilde, heeft de koploper aan één punt voldoende om het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de 1e klasse veilig te stellen. Maar bij Aeolus zal men beslist het beste uit zichzelf moeten halen om dat kampioenschap in eigen huis te kunnen vieren. Dat treffen begint om 11:30 en is een wedstrijd om naar uit te zien.

DSC_6714.JPG

scores Aeolus; Hedy Oostenbrink 5x, Chantal Kampijon 5x, Elsa Brouwer 3x, Laura Hofstede 3x, Kimberley van der Laan 3x, Daniëlla Zuidema 2x.