Overslaan en naar de inhoud gaan

Turnsters SV Clias plaatsen zich voor het NK Rhönrad

Door op zondag, 19 maart, 2023 - 18:12

IMG_3862.jpg
Maxim Claassen, Links Amy Pinkster en rechts Jasmijn Lababidi

Op zaterdag 11 maart vond de tweede selectiewedstrijd te Naaldwijk plaats voor het NK Rhönrad welke gehouden wordt op zaterdag 1 april in Amsterdam. Namens SV Clias deden Amy Pinkster en Jasmijn Lababidi mee.

Lababidi kwam uit in niveau 4 en wist net als de eerste selectiewedstrijd een tweede plaats te behalen met slechts 0,550 punten verschil met de nummer één. Ze turnde een stabiele wedstrijd op alle drie de onderdelen zonder grote fouten te maken. Op het onderdeel rechtuit wist zij haar persoonlijke record aan te scherpen. Jasmijn Labbidi behaalde met haar zilveren medaille voldoende punten om zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Rhönrad.

Ook Pinkster, uitkomende in niveau 5, heeft zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Haar sprong was zoals altijd gewoon goed en hiervoor behaalde zij het derde cijfer. Bij het onderdeel spiralen moest haar trainer een kleine correctie uitvoeren. Het onderdeel rechtuit ging niet zoals ze wilde en hier moest haar trainer tweemaal ingrijpen. Ingrepen van de trainer zijn toegestaan maar zorgen wel voor dure aftrekken qua punten. Doordat ze verder zo strak en netjes turnde heeft ze zich goed weten te herpakken. Na het tweede onderdeel, echter, had Amy Pinkster al voldoende punten voor plaatsing voor het NK.

Beide turnsters trainen slechts twee uur per week omdat meer uren trainen helaas niet mogelijk is. De andere deelnemers aan het kampioenschap trainen vele uren meer per week. Met deze wetenschap zijn hun verdiensten extra bijzonder en knap te noemen.