Sport

Crisis bij V & Z Veendam



V&Z_Veendam.png

Door Peter Panneman

De competitieleider van V& Z Veendam Jan Kanninga is per direct gestopt met zijn bestuurlijke activiteiten binnen een van de grootste sportverenigingen in de Parkstad.

Kanninga die circa 8 jaar competitieleider is geweest noemt een meningsverschil met een bestuurslid de reden, maar ook het verloop van de bijna afgelopen rommelig verlopen competitie, en de heersende mentaliteit van de zaalvoetballers behoort zeker tot dit drastisch besluit.

Het is al een geruime tijd onrustig en heerst er een grimmige sfeer binnen de zaalvoetbalcompetitie. Met regelmaat worden er rode kaarten uitgedeeld, intimidaties en bedreigingen richting scheidsrechters en bestuur, alcoholgebruik in de hal tijdens de wedstrijden, en teams die zonder reden wegblijven zijn hier enkele voorbeelden van.

Als zich er géén nieuwe competitieleider meldt is dat volgens een woordvoerder binnen V & Z Veendam het einde van het in 1957 opgerichte V&Z Veendam. De nog overige bestuursleden proberen de huidige competitie tot een goed einde te brengen en zal 21 april a.s. worden afgesloten met een finale-avond.

Onlangs gaf ook voorzitter Aeilt Hassing al te kennen om na maar liefst na 52 jaar per direct op te stappen. Wekenlange bedreigingen en intimidaties tot in de privésfeer was de trieste reden voor dit definitief besluit.