Nieuws

Sprankelend Veendammer Leven met Muziektheater OVWOVW 2023 Veendammer Leven foto Jaap Hoekzema IMG_8903a.jpg
Foto: Jaap Hoekzema.

De toeschouwers hebben het afgelopen weekend kunnen genieten van een sprankelende voorstelling van Muziektheater OVW. De theatergroep bracht het La Vie Parisienne van Jacques Offenbach in een Veendammer versie. Het oorspronkelijke verhaal van Offenbach was vertaald door de actieve regisseur Miranda Bolhuis in “Het Veendammer Leven”. Met allerlei verwijzingen naar Veendam. Ook het Gronings kwam regelmatig voorbij: “Moi eem, wie gaiten hom tot de haals tou vol”. En meer van dat soort opmerkingen. De lachsalvo’s waren dan ook niet van de lucht bij deze klucht. De spelers van OVW hadden veel te doen. Ook al omdat velen een dubbelrol of zelfs een meervoudige rol hadden. Het enthousiasme sprong er in ieder geval van af!

Samen met de prachtige melodieën van Offenbach waren de voorstellingen levendig en plezierig voor de toeschouwers. De muzikale begeleiding was in handen van een combo van vier strijkers onder leiding van Tony Hoyting op piano.

Jammer dat het aantal toeschouwers het op de vrijdag en zaterdag wat naliet. Desondanks mag de OVW, met de inbreng van de MAS stagiaires van de Winkler Prins terug zien op prachtige voorstellingen.