Sport

Roelof Eefting en Eppo Loer winnen
koppel driebanden finale3C4A8238.JPG

Door Bert Woltjes

Tijdens het 2-daagse finale weekend van het Koppel Driebanden Kampioenschap van Wildervank hebben zeer verrassend het gelegenheidsduo Roelof Eefting (Wildervank) en Eppo Loer (Oostwold) de titel binnen gehaald.

Op zaterdag streden 32 koppels voor een plaats bij de laatste 16, die op zondag de beslissende wedstrijden zouden spelen, maar dan via het k.o. systeem.

3C4A8228.JPG

Het koppel Eefting/Loer behaalde zeer verrassend de finale, want door een uitval op het laatste moment werden ze als gelegenheidskoppel gevraagd mee te doen om de open gevallen plek in te vullen. Hun tegenstander uit Delfzijl waren Hilko Blaauw en Johan Edens. Blaauw/Edens hadden een slechte start en werden door Eefting/Loer al snel op ruime afstand gezet.

Vele toeschouwers dachten al dat de finale hiermee beslist zou zijn, maar niets was minder waar. Halverwege de partij scoorden Blaauw/Edens goede caramboles en kwamen ze met nog 1 beurt te spelen op gelijke hoogte. De laatste stoot moest de beslissing brengen en met enig fortuin lukte het Eefting om de beslissende carambole te scoren.

3C4A8222.JPG

De eindstand was hiermee alsvolgt:

  1. Roelof Eefting (Wildervank) en Eppo Loer (Oostwold)
  2. Hilko Blaauw (Delfzijl) en Johan Edens (Delfzijl)
  3. Bert Roossien (Wildervank) en Tjerk Hofman (Veendam)
  4. Caren Eling (Veendam) en Dennis Lengton (Wildervank)
  5. Max Veenhuis (Leek) en Jan Venema (Veendam)
  6. Johan Ackermann (Wildervank) en Ad Blaauw (Veendam)
  7. Reint Loer (Oostwold) en Ronnie Kruit (Wildervank)
  8. Jan Poot (Wildervank) en Henk Bos (Veendam)