Agenda

Lutje Passion weer live terug in Veendam



Datum: 
donderdag 6 april 2023 18:30

 

Lutje Passion.jpg

Op donderdag 6 april wordt op NPO 1 live vanuit Harlingen The Passion uitgezonden. Veendammers krijgen ook dit jaar weer de unieke mogelijkheid om Lutje Passion op een persoonlijke manier te beleven. Vanaf 18.30 uur wordt er verzameld op het museumplein in het centrum van Veendam. Vanaf daar zal een grote processie starten met een groot wit kruis door het centrum van Veendam. Ook dit jaar worden tijdens de processie de deelnemers tijdens de route worden meegenomen in het verhaal van de lijdensweg van Christus.

 "Ondanks dat we weer een processie (kruis door Veendam) gaan doen zal de beleving dit jaar weer heel anders zijn dan de vorige edities", aldus Maikel-Owen van Deest, organisator van Lutje Passion in Veendam. “Er zullen langs de route op verschillende plekken verbeeldingen en muziek zijn en zo willen we een extra dimensie geven aan deze editie. Er zijn op dit moment gesprekken met internationale artiesten in samenwerking met Afterbeat Veendam. Maar ook lokale artiesten en acteurs zullen het programma gaan ondersteunen. We willen de bezoekers verrassen maar we verwachten een mooi en waardevolle avond met elkaar”

 Na de processie zal er niet live The Passion gekeken gaan worden zoals in 2018. “Veel mensen kijken dit graag in huiselijke kring en dat willen we graag ondersteunen.”

 Het verzamelen is zoals andere jaren ook om 18:30 uur op het museumplein in Veendam en de processie start om 19:00 uur. Meedoen aan dit evenement is gratis en kan zonder opgave.

IMG_1034 res.jpg

Unieke beleving,  kruisdragers gezocht:
Het grote kruis van Lutje Passion moet minimaal door 8 mensen worden gedragen. “Het is een zwaar kruis, maar dat is ook de bedoeling. Van vorige edities weten we dat mensen die meegelopen hebben en het kruis hebben gedragen het als heel bijzonder hebben ervaren. Het doet je even nadenken over diverse dingen in het leven.”

Wilt u tijdens de route het kruis dragen dan kunt u een bericht sturen aan lutjepassion@gmail.com of kijk op www.facebook.com/thepassioninveendam. Wij zorgen dan dat u alle informatie krijgt. Opgeven kan tot 1 april 2023. The Passion is een passiespel over de laatste uren van Jezus leven en Zijn opstanding uit de dood. "Iedereen kan echt aansluiten en meedoen" aldus Van Deest.