Agenda

Gratis workshops kindermuziekweekDatum: 
woensdag 29 maart 2023 15:00

 

Marijne Venhuizen.jpg
Docent zang en dans Marijne Venhuizen

Op woensdagmiddag 29 maart organiseert de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam (MDT) twee gratis workshops in het kader van de Kindermuziekweek 2023. De Kindermuziekweek is een initiatief van een aantal grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector. Het doel is om kinderen tot 12 jaar kennis te laten maken met, en vooral te laten genieten van muziek.

Als eerste in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn aan het Museumplein te Veendam is de workshop ‘Spelend op reis door Muziekland’ van 15.00  tot 15.45 uur voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. De workshop wordt gegeven door docent Siska Sennema. In deze workshop kunnen de kinderen gratis meedoen met klankstaven, boomwhackers en zingen. Instromen in de wekelijkse lessen om te zingen, bewegen, op muziekinstrumenten spelen en meedoen met nog veel meer leuke muziekactiviteiten kan op de tweede verdieping van vanBeresteyn bij de MDT.

Om 16.15-17.00 uur kunnen kinderen uit groep 4, 5, 6, 7 en 8 meedoen met de workshop ‘Musicalklas’ door docent zang en dans Marijne Venhuizen. Kinderen die graag in de spotlights staan, dit wel eens willen proberen of dromen van een mooie rol in een gave musical kunnen tijdens deze workshop ervaren hoe leuk het is. Zang-, dans- en theater, het zit allemaal in de musicalklas.

Aansluitend instromen bij zang-, dans- of theaterles? Daarvoor biedt de MDT Veendam verschillende mogelijkheden: www.mdtveendam.nl