Regio

Kamperen: De perfecte Staycation in Nederland



kristaps-ungurs-ilfiDddsHC4-unsplash (2).jpg
Foto Kristaps Ungurs on Unsplash

‍Nederland is een ideale bestemming voor een vakantie. Met haar schilderachtige kust, charmante platteland en bruisende steden biedt het land een overvloed aan activiteiten voor mensen van alle leeftijden en interesses. Een van de beste manieren om je eigen land te verkennen is door te kamperen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekend op het platteland of een avontuurlijke vakantie in de stad, kamperen in Nederland is de perfecte manier om het land te ervaren. Met een grote verscheidenheid aan campings in het land kan je de perfecte plek vinden voor jouw staycation, van rustige campings, luxe vakantieparken tot een camping aan het water Nederland kan het je bieden. Lees verder om erachter te komen waarom Kamperen in eigen land een perfect idee is voor je volgende vakantie!

Steden ontdekken
Een van de beste manieren om een land te ervaren is door de steden te bezoeken. Tijdens een kampeertrip kan het echter moeilijk zijn om grote steden te bezoeken en het meeste uit je verblijf te halen. Daarom is kamperen in Nederland een perfecte keuze als je de nieuwe steden in het land wilt bezoeken en tegelijkertijd de gebruikelijke reisperikelen wilt vermijden.

Rotterdam - Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en een belangrijke havenstad. Als je geïnteresseerd bent in architectuur, is een bezoek aan Rotterdam een must. De stad heeft een aantal moderne architectuur en bezienswaardigheden, zoals de Erasmusbrug en het Centraal Station, als je hier nog nooit bent geweest is het een leuke plek om te ontdekken.

Haarlem - Als je geïnteresseerd bent in de Nederlandse geschiedenis, is een bezoek aan Haarlem een must. Gelegen net buiten Amsterdam, is Haarlem een stad die veel van haar middeleeuwse architectuur heeft behouden. De stad is gevuld met grachten en historische gebouwen, waaronder de Grote Markt, een groot stadsplein dat een van de weinige overgebleven middeleeuwse pleinen in Nederland is.

Den Haag -  Als je de politieke stad van Nederland nog niet hebt ontdekt, dan is dit een leuke stad om op je trip te bezoeken. Naast de mooie stad met genoeg gelegenheid om te winkelen, kan je vanuit hier ook makkelijk naar het strand van Scheveningen.

De natuur ontdekken
Nederland is een dichtbevolkt land, dus het is soms gemakkelijk te vergeten dat er een enorme hoeveelheid natuur te ontdekken valt, vooral in de meer landelijke gebieden. Als je op zoek bent naar een meer ontspannen kampeertrip, is een bezoek aan een natuurrijke camping de perfecte keuze. Je kan hiervoor een van de Friese meren bezoeken, of naar de veluwe bijvoorbeeld. Op deze manier kan je echt een worden met de Nederlandse natuur en compleet tot rust komen.