Nieuws

Wegrestaurant Huize Bareveld_DSC5185.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ]

De navigatie geeft aan dat we: Noorderbreedte 53.05110 en Oosterlengte 06.84280 moeten aanhouden. Met deze gegevens kom je altijd op de juiste plek terecht, want we staan precies voor de deur waar we moeten zijn: 
Wegrestaurant Huize Bareveld. 

Iedere Veendammer weet overigens Huize Bareveld ook zonder navigatie wel te vinden. Dat geldt ook voor de vele beroepschauffeurs die deze plek aandoen. Ze parkeren hun trucks achter op het giga-terrein, er is plaats voor maximaal 65 combi-vrachtwagens! Gemiddeld staan er ’s avonds rond de 50. De chauffeurs melden zich binnen en kunnen dan gratis hun wagen laten staan mits in het restaurant gegeten wordt. Soms moet voor het parkeren uitgeweken worden naar het parkeerterrein van de voetbalvereniging VV Bareveld, net aan de andere kant van de weg. Het parkeerterrein aan de voorkant van het restaurant is bestemd voor personenauto’s. ’s Zomers een uitermate mooi plekje voor campers, pal aan het Grevelingskanaal!

_DSC5096.jpg

Het is druk. Veel bestuurders laten zich de maaltijd goed smaken. Sommigen zitten lekker in hun eentje aan een tafeltje, anderen schuiven bij elkaar aan en praten honderd uit. Ja, soms hebben ze elkaar wellicht maanden niet gezien. De gezelligheid is duidelijk waarneembaar.

We zijn in gesprek met Thea en Fokke Witteveen, de uitbaters van dit wegrestaurant. Op 1 mei zitten ze hier alweer 6 jaar. Er is veel veranderd. Van een bijna-weg-restaurant hebben ze er in toch betrekkelijk korte tijd weer een florerende zaak van gemaakt. Thea is de drijvende kracht achter dit succes. Fokke doet dit ondersteunend naast zijn werk als kraanmachinist bij Wagenborgen. Samen met het hele team, er staan 17 mensen op de loonlijst, zorgen ze dat de gasten zich welkom / thuis voelen, tevreden zijn én terugkomen.

_DSC5099.jpg

Het woord wegrestaurant dekt niet de gehele lading. Naast het wegrestaurant kun je er terecht voor partijen, feestjes, bedrijfsuitjes, trouwerijen, vergaderingen, lunches, high tea’s of gewoon lekker eten à la carte. De grote zaal biedt plaats aan 200 zitplaatsen. Voor een staande receptie rekent men op 300 plaatsen. Door tussenwanden is het in te richten tot 3 kleinere zalen. 
In de grote zaal organiseert Wegrestaurant Huize Bareveld allerlei activiteiten zoals grootse bingoavonden of een pub quizzen, maar ook treden verschillende bands op, laatst nog De Esperando’s en Lucas en Gea. Daarnaast stamppotten- en andere buffetten, proeverijen en big party’s.

_DSC5119.jpg

Bovendien is het kegelcentrum met vele kegelbanen er gehuisvest. Dagelijks zijn er wel kegelclubs te vinden – zowel ’s middags als ’s avonds. In een aparte hoek van het restaurant kun je ook nog darten. Uiteraard zijn er faciliteiten voor de truckerchauffeurs – prachtig vernieuwde douches en wasgelegenheden. Voor de eerste voorziening moet, gezien de hoge energiekosten, een kleine vergoeding worden betaald. Slapen doen de mannen natuurlijk in de slaapcabine van hun truck. Ook campergasten mogen van deze faciliteiten gebruik maken mits ze zich houden aan de regels die ook voor de beroepschauffeurs gelden – binnen eten! In het restaurant zijn meer dan 60 zitplaatsen. ’s Zomers staan er op het terras aan de voorzijde een gelijke hoeveelheid stoelen.

_DSC5104.jpg

Hoe ziet de dag eruit bij Wegrestaurant Huize Bareveld?
De chauffeurs moeten ’s morgensvroeg veelal weer aan de slag. Om 05.00 uur staat er al een ontbijt op hen te wachten. Dit loopt door tot ca. 08.00 uur. Dan wordt het rustiger en is er tijd voor de schoonmaak. Om 11.30 uur gaat het restaurant open en kunnen de gasten aanschuiven voor een drankje of een lunch (tot 14.00 uur). ’s Middags komen de kegelaars en vanaf 17.00 uur druppelen de eerste chauffeurs alweer binnen. Dit gaat door tot ver in de avond. Uiteraard werken ze in verschillende ploegen.

Openingstijden:
’s maandags: 14.00 uur – 23.00 uur
dinsdag t/m vrijdag: 05.00 uur – 23.00 uur
zaterdag en zondag: 11.00 uur – 21.00 uur.

_DSC5103.jpg

Op de kaart bij Wegrestaurant Huize Bareveld 
Op de lunchkaart staan gebruikelijk gerechten als uitsmijters, clubsandwich, 12 uurtje en de fameuze Barreburger. Dit is een XXL – burger met spek, kaas, gebakken uitjes, BBQ-saus, tomaat en komkommer. Ook patat in verschillende soorten, allerlei snacks of een kopje soep kun je bestellen. De warme maaltijd ’s avonds biedt schnitzels, varkenshaasje, varkenslever, haassaté, cordon blue, kabeljauwfilet en mixed grill. De dis wordt afgesloten met een lekker ijsje of ander nagerecht. Dit alles tegen een gunstige prijs.
’s Winters genieten de gasten inclusief de chauffeurs van de bekende stamppotten, dit geeft helemaal een thuisgevoel! Op het programma staan dan: stamppot van Chinese kool, hutspot, stamppot boerenkool, stamppot prei, hete bliksem en meerdere varianten. Kok Gerrit Edems leeft zich dan uit en tovert tal van bijzondere gerechten uit de hoge hoed. Mariët Aukema zorgt er dan voor dat al die heerlijkheden op tafel komen. Anneke Aukema is zowel inzetbaar in de keuken als in de bediening. 

De keuken ziet er gelikt uit met alle moderne apparatuur die nodig is om een goede maaltijd te bereiden. Via het doorgeefluik of gewoon door de deur gaan de warme gerechten richting de tafels. Weetje: de gerechten kunnen ook online besteld worden en opgehaald, zodat je thuis niet meer hoeft te koken!

_DSC5127.jpg

Reviews
Via Facebook krijg je reacties van gasten. Unaniem zijn die positief.
Enkele hieronder:
Ouderwets gezellig, goed eten, vriendelijk personeel, sanitair erg netjes, mooie ruime parkeergelegenheid, dik in orde, goed en betaalbaar. Nou, daar kun je het mee doen.

Geschiedenis
We kunnen nog vele pagina’s vullen met de historie van Huize Bareveld. Prachtig. Liever kijken we vooruit. Fokke en Thea zitten nog vol plannen en ambities. Zeker weten dat we er nog van gaan horen.

_DSC5098.jpg

Meer informatie:
huizebareveld.nl
info@huizebareveld.nl
0598 468264

Maar je een keertje laten verwennen aan Bareveld 1 9512 SB Nieuwediep is natuurlijk de beste manier om kennis te maken met Wegrestaurant Huize Bareveld


Fotoalbum: