Handbalsters Aeolus ruim voorbij strijdend V&S

DSC_6699.JPG

De handbaldames uit Wildervank verdedigden in het thuisduel met middenmoter V&S, na een stroeve wedstrijdstart, hun positie aan de kop van de ranglijst. Na een ruststand van 11-5 wisten de Wildervanksters met een eindstand van 31-16 de punten in eigen huis te houden.

De bezoekers uit Groningen dienden, door het wegvallen van meerdere speelsters, aan te treden met een enigszins gehavende ploeg. En bij de thuisformatie ontbraken Kimberley van der Laan en Daniëlla Zuidema. Om die reden greep trainer/coach René Zuidema terug op de ervaren Janny Jansen van de midweek en jeugdspeelsters Leona Hut en Kimberley Smits.

DSC_6696.JPG

Dat trio liet zich in dit treffen beslist niet onbetuigd. Hut en Smits hadden met hun treffers een behoorlijk aandeel in de score van de thuisploeg, en Jansen bleek van grote waarde in het middenblok van de dekking.

In de 1e competitiehelft van dit seizoen wist Aeolus pas ver in de 2e helft het verschil te maken tegen een goed spelend V&S. Maar in dit duel bleek al snel dat het gemis van een aantal speelsters aan beide kanten beter opgevangen kon worden door de thuisformatie dan aan de kant van de gasten. De stad Groninger equipe wist tot de 10e minuut nog in het spoor te blijven (3-2), maar vanaf daar wist de lijstaanvoerder het verschil steeds groter te maken. Dat het halverwege 'slechts' 11-5 stond had Aeolus aan zichzelf te wijten. Er werd ronduit slordig met de kansen omgesprongen en aanvallend lieten speelsters zich te snel verleiden tot 1 tegen 1 situaties. Daar tegenover stond echter dat de dekking incl. keepster Anne Pater slechts 5 tegentreffers toestond.

DSC_6700.JPG

In de 2e helft werd het baltempo door de Wildervanksters verder opgeschroefd en dat leidde tot 6 treffers binnen tien minuten. Maar in dezelfde periode ontbrak het bij Aeolus ook aan scherpte in de dekking. Beide ploegen gingen in die fase gelijkop en zo stond het 17-11 na 40 minuten. De thuisploeg was duidelijk even wakker geschud en trok het initiatief opnieuw naar zich toe, ondanks het verweer van V&S. De gasten uit Groningen speelden met een uitstekende wedstrijdmentaliteit en streden voor wat ze waard waren. Maar de inspanningen hadden hun tol geëist. Aan de hand van Hedy Oostenbrink en Elsa Brouwer zette de thuisformatie duidelijk even aan en maakte het verschil binnen de lijnen nu ook zichtbaar op het scorebord. Via 23-12 in de 50e minuut trok Aeolus met 31-16 de zege naar zich toe.