Nieuws

OVW Muziektheater repeteert heel weekend
voor Het Veendammer Leven



OVW pirates 2019  Jaap Hoekzema (59).jpg

Afgelopen weekend was het flink aanpoten voor de leden van OVW muziektheater. 2 dagen repeteren voor de komende show. Decor en kostuums kregen vooral heel veel aandacht want Het Veendammer Leven is een grote verkleedpartij!

Op 10, 11 en 12 maart a.s. is het namelijk weer tijd voor zang, muziek en spektakel want OVW Muziektheater komt met de geheel eigen (Veendammer) versie van La Vie Parisienne: Het Veendammer Leven.

Miranda Bolhuis (regie) heeft deze doldwaze operette van componist Jacques Offenbach geheel vertaald naar het Nederlands en verplaatst naar de mondaine stad Veendam van de dertiger jaren. ‘Het Veendammer Leven’ is een heerlijke, muzikale komedie vol intriges, persoonsverwisselingen en dwaze verkleedpartijen. Het Veendam van toen wordt tot leven gebracht.

Het verhaal: twee voormalige vrienden ontmoeten elkaar na lange tijd op het station van Veendam. Ze zijn zoals altijd op zoek naar de liefde, wat niet altijd mee zit. Na enige verwikkelingen stelt Roel zich op als gids voor een Zweedse baron en barones, om zo een dame van stand aan de haak te slaan. Dit verloopt natuurlijk niet zoals verwacht en er ontstaan humoristisch verwikkelingen, die dit stuk zo kenmerken. Natuurlijk gaat het vooral om de muziek en dat is zeer de moeite waard. Vooral snelle grappige liederen passeren de revue. Dat wordt dus genieten!

Kom dus kijken naar ‘Het Veendammer Leven’ in theater vanBeresteyn in Veendam op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart (vrijdag en zaterdag aanvang 20.00  uur, zondag om 14.30 uur).

Toegang: € 21,50

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl