Sport

Turnsters SV Clias allemaal in de prijzen tijdens “thuiswedstrijd”



PXLS8316-media.jpg
Op de foto ontbreken Noortje Kuiper, Fieke de Feijter en Marit Veenstra | Foto: Hilda Koopmans.

Afgelopen zaterdag organiseerde turnvereniging SV Clias een turnwedstrijd voor de middenbouw niveau 4 en 5 en de bovenbouw supplementen E en F. Deze wedstrijd kon helaas niet gehouden worden in de Wildervanckhal daarom moest de club uitwijken naar De Spil in Nieuwe Pekela. De turnsters van SV Clias kwamen in iedere wedstrijd in alle niveaus uit en wisten allen medailles te winnen.

De dag begon met een teamwedstrijd voor de turnsters Middenbouw niveau 5. In deze categorie werd een teamwedstrijd geturnd. Fieke de Feijter, Rosa Lynn Bruins, Gwen Doornbosch en Jill Keizer vormden samen met een turnsters van MSK Gym een team. Voor Bruins, Doornbosch en Keizer hun allereerste turnwedstrijd. Het team deed goede zaken en wist deze wedstrijd met een puntentotaal van 143,784 te winnen. Een verschil van maar liefst 8,342 punten met de nummer twee. Voor de individuele scores van de turnsters werden geen medailles uitgereikt. Wel tellen deze mee voor de doorstroming naar de meerkampfinale welke op 13 mei gehouden zal worden. Rosa Lynn Bruins werd eerste gevolgd door Gwen Doornbosch op de tweede plaats. Fieke de Feijter werd vijfde en Jill Keizer werd met een derde cijfer op sprong elfde.

Tijdens de tweede wedstrijdronde kwamen de jeugdturnsters Noortje Kuiper, Noa Keizer, Lieke Koopmans en juniorturnster Marit Veenstra in actie in supplement F. Zij turnden zowel als team en individueel een wedstrijd. Met z'n vieren wisten ze beslag te leggen op het teamzilver en individueel wist Lieke Koopmans ook het zilver te winnen. Voor Noa Keizer werd het een vierde plaats met slechts 0,317 punten verschil met de nummer drie. Noortje Kuiper volgde haar op de voet op de vijfde plaats. Ook Marit Veenstra werd in de leeftijdsklasse junior vijfde. Al met al een keurige prestatie van dit viertal in een sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijdronde kwamen de Middenbouw turnsters Ellen Harms, Sterre Veen, Bella Molema en Jealey Meppelder in de baan. Zij vormden samen met een turnster van MSK Gym een team in niveau 4. De teamwedstrijd leverde het tweede goud van de dag op. Voor dit viertal ook geen individuele medailles maar wel een individuele uitslag. Bella Molema werd eerste, Ellen Harms derde, Sterre Veen vierde en Jealey Meppelder vijfde. Slechts één turnster van een andere vereniging wist zich tussen hen te scharen.

Tot slot, aan het einde van deze lange dag kwamen de Bovenbouwturnsters Feline Bruins, Marit Veen, Eliana Vetter, Rosalie Wolfs en Roos ter Brugge in actie. Zij vormden samen met een turnster van BATO Gymnastiek en MSK Gym een team in supplement E. Met een verschil van slechts 0,100 punt van de winnaar wonnen ze het zilver. Individueel wist junior turnster Roos ter Brugge het goud te winnen. Bij de jeugd turnsters werd Feline Bruins vierde, Eliana Vetter zevende, Rosalie Wolfs negende en Marit Veen twaalfde.

Over twee maanden staat de tweede en tevens alweer laatste voorwedstrijd op het programma voor alle bovenstaande turnsters. In deze wedstrijd kunnen zij hun posities verbeteren voor het teamklassement welke dan zal worden opgemaakt. Daarnaast kunnen ze hun prestaties verbeteren voor doorstroming naar de meerkampfinale en de bovenbouw turnsters maken ook nog kans op plaatsing in de toestelfinales welke aan het einde van het seizoen op 3 juni zullen worden gehouden.