Handbalsters Aeolus kennen, na zwakke start,
weinig moeite met Vako

DSC_6681_0.JPG

Voor de Wildervankster formatie stond er een inhaalduel thuis tegen middenmoter Vako op het programma. Na een stroeve start, maar met een ruststand van 13-4, wist de thuisploeg de gasten uit Vries redelijk simpel op afstand te houden, en haalde met 24-12 opnieuw een zege binnen.

Daar zag het in de beginfase van dit treffen echter niet naar uit. De lijstaanvoerder kende een moeizaam begin en Vako zag tot de 10e minuut kans om gelijke tred te houden met Aeolus. Te trage omschakeling en geforceerd zoeken naar oplossingen in de aanval lagen ten grondslag aan een tussenstand van 2-2. Vanaf daar groeide het besef bij de thuisformatie dat het tempo op meerdere vlakken drastisch opgeschroefd diende te worden. Dat leidde prompt tot succes want via een tussenstand van 9-3 liep de koploper tot het rustsignaal verder uit naar een comfortabele 13-4 voorsprong.

DSC_6679.JPG

Die lijn wist de Oost Groninger formatie ook in de 2e helft door te trekken. Een aantal snelle omschakelingen na balonderschepping werden door o.a. Sharon Hollemans en Chantal Kampijon omgezet in doelpunten. Daarnaast bleken ook Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema met hun treffers van waarde voor de thuisploeg. Zo stond het in de 50e minuut 21-7 maar verviel Aeolus in de laatste tien minuten weer in het spel van de beginfase. De scherpte ebde weg en meer dan eens werd te geforceerd contact gezocht met cirkelloopster Kimberley van der Laan. Dat leverde met regelmaat onnodig balverlies op en gaf de Drentse formatie de kans om met vijf treffers in de laatste minuten de eindstand nog een wat draaglijker aanzien te geven. Aeolus wist echter met de 24-12 overwinning de ongeslagen status in deze competitie nog weer wat langer vast te houden. Of dat ook in de eigen Wildervanckhal tegen V&S het geval zal zijn wordt op 5 maart duidelijk.

Scores Aeolus; Daniëlla Zuidema 12x, Hedy Oostenbrink 6x, Chantal Kampijon 3x, Sharon Hollemans 2x, Kimberley van der Laan 1x.