Sport

V & Z - week 7V&Z_Veendam.png

Door Aeilt Hassing

In de hoofdklasse meldde Osman Gazi zich vrijdag nog laat af voor de wedstrijd tegen H. v/d. Veen VOF en ook dat het team zich terug trekt voor dit seizoen. Er staan voor dit team 21 spelers ingeschreven en dan kunnen ze nog geen team regelen. Nijmko FC speelde deze week twee keer en won beide wedstrijden. Woensdag werd titelkandidaat DWS/ v.d. Kooi met een 5-4 nederlaag naar huis gestuurd en vrijdag overkwam MF Shipping hetzelfde, want deze werd met 6-2 gewonnen door Nijmko FC. JS-Viro – SWO Veendam werd 1-9 en door deze nederlaag zal JS-Viro volgend seizoen in de eerste klasse spelen.

In de eerste klasse won koploper Sandra’s Hair Studio met 3-2 van Autobedrijf Smid en Roskamp Automaterialen verloor met 1-3 van Dofine en verspeelde daarmee dure punten voor het kampioenschap en ook Sportplein leed een dure nederlaag tegen Smit Facility. Het werd 11-6 voor Smit Facility en door deze nederlaag is promotie ver weg voor Sportplein. 

Er werden in de tweede klasse twee wedstrijden gespeeld en daar won koploper Voetzorg van Maanen met 7-4 van Beste HV en Clias/v.d. Laan Verzekeringen – Stukadoorsbedrijf M. Stevens werd 5-2.

Koploper in de derde klasse vdlaan.nl won in een spannende wedstrijd met 4-3 van V/d. Laan Verzekeringen. KP Services won met 8-4 van 19 Mei en zal 19 Mei het moeilijk krijgen om zich te handhaven in deze klasse.

Avebe won in de vierde klasse met 6-1 van De Kandelaar en staat tweede met twee punten minder FC. Flamingo’s, maar ook een wedstrijd minder gespeeld en Faber & Faber tegen GHV werd 5-5 en dat is voor GHV duur punten verlies in de strijd om het kampioenschap en het lijkt erop dat Avebe en FC. Flamingo’s gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen. H.S.J.L. ’21 – FC. Koopjesdrogist werd 1-2.