Regio

3 tips voor het verhelpen van gewrichtspijn 



Ba Tik-pexels-ba-tik-3754299.jpg

Gewrichtspijn is een veel voorkomende klacht die veel mensen tegenkomen naarmate zij ouder worden. Hoewel er verschillende vormen van behandeling en ontstekingsremmende medicijnen zijn, blijkt het vaak ook mogelijk te zijn aan de hand van natuurlijke remedies. Deze oplossingen zijn doorgaans fijner dan gelijk bepaalde medicijnen te gaan gebruiken. In deze blog gaan we 3 tips op een rijtje zetten die jou kunnen helpen bij het verlichten van gewrichtspijn. 

Vitaminerijke voeding
Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan helpen bij het verlichten van gewrichtspijn. Deze voedingsmiddelen bevatten stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de gewrichten, zoals omega-3 vetzuren en anti-inflammatoire stoffen. Voedingsmiddelen zoals vette vis, noten, zaden en olijfolie zijn een goede bron van omega-3 vetzuren. Andere bronnen van anti-inflammatoire stoffen zijn fruit, groenten en peulvruchten. Wanneer het je toch niet lukt om al de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, kan je ook altijd extra vitamines nemen. Op deze manier krijg je toch de extra voedingsstoffen binnen en hoef je er niet je voeding extra op aan te passen. 

Voldoende lichaamsbeweging 
hoewel elke persoon anders is, zijn er een paar algemene tips voor het verlichten van gewrichtspijn met lichaamsbeweging. Een goede manier om te beginnen is met het oefenen van lichte oefeningen zoals wandelen, zwemmen, fietsen of yoga oefeningen. Deze oefeningen helpen om de gewrichten soepel te houden en de kracht te vergroten. Hoewel lichte oefeningen kunnen helpen bij het verlichten van gewrichtspijn, is het ook belangrijk om weerstandstraining toe te voegen. Weerstandstraining helpt om de spieren te versterken die het gewricht ondersteunen en kan ervoor zorgen dat de gewrichten minder gevoelig worden voor pijn. Wanneer je denkt dat je teveel last hebt om zulke oefeningen te doen kan je tijdens de oefening een brace dragen. Als je bijvoorbeeld rugpijn hebt kan je tijdens de oefening een rugbrace dragen die helpt bij het ondersteunen. 

Ondersteuning voor gewrichtspijn
Wanneer de twee bovenstaande tips niet genoeg helpen kan je er altijd nog voor kiezen om het gewricht waar de pijn zich voordoet te gaan ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende soorten braces zoals polsbraces, nekbraces, kniebraces etc. Er is voor elk gewricht wel iets te vinden wat kan helpen bij de ondersteuning hiervan. Zoals hiervoor ook is genoemd is het erg handig om extra ondersteuning te hebben voor je blessure. Soms moet je genoodzaakt bepaalde gewrichten belasten waar je pijn in hebt, bijvoorbeeld je knieën tijdens het lopen, voor zulke situaties is een brace ideaal.