Nieuws

Bouw van nieuwbouwproject de Draverij
binnenkort van startnieuwbouw Veendam.jpg

De gemeente is voornemens Maart 2023 te beginnen met de werkzaamheden voor nieuwbouwproject de Draverij, de nieuwbouw in Veendam welke aan de achterzijde van het voormalig Rabobank kantoor wordt gerealiseerd. Bewoners kunnen a.s. donderdag 9 februari binnenlopen in de foyer van het VanBerensteyn theater om zich te informeren naar de financieringsmogelijkheden en beschikbare nieuwbouw appartementen.

De Draverij biedt centrale nieuwbouw in Veendam
Nieuwbouwproject de Draverij wordt ontwikkeld op een toplocatie in hartje Veendam, op de plek van het oude Rabobank kantoor. Zo wordt met de komst van deze nieuwbouw Veendam verder ingericht met moderne, toekomstbestendige appartementen welke volledig gasloos en duurzaam gebouwd zullen worden.

Volgens de huidige planning wordt er begin maart gestart van de sloop van het oude Rabobank kantoor, waarna op dezelfde locatie het nieuwe appartementencomplex De Draverij wordt gerealiseerd. Het gebouw zal bestaan uit 6 woonlagen met verschillende appartementen tussen de 82 en 91m2.

Volledig gasloos nieuwbouwproject
Conform de laatste BENG-eisen voor nieuwbouw wordt dit project los van het gas gebouwd en met talloze duurzame technieken zoals een warmtepomp en warmte-terugwinninginstallatie uitgerust. Hiermee kunnen de toekomstige bewoners rekenen op een uiterst duurzame woning met lage energiekosten.

In dit project hebben alle appartementen ten minste een label van A++. Daarnaast zullen alle nieuwbouw appartementen worden voorzien van een balkon, woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een volledig afgewerkte badkamer, berging en eigen parkeergelegenheid. De indeling van de woningen kunnen in overleg nog worden aangepast.

Inloopmiddag in Veendam voor vragen
A.s. 9 februari 2023 wordt tussen 15:00 en 17:00 uur een inloopevent georganiseerd in de foyer van het VanBerensteyn theater in Veendam. Hier kunnen geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject terecht voor vragen omtrent de te bouwen appartementen en financieringsmogelijkheden. Ook als je nog een eigen woning te verkopen hebt zijn er specialisten aanwezig om je hierover te adviseren.

De locatie van dit inloopevent sluit aan op het te realiseren gevelbeeld van De Draverij.  Het VanBerensteyn theater is namelijk gebruikt als inspiratie voor de architectuur van het nieuwbouwproject. Met de variërende positie van de balkons voor de appartementen wordt een speels gevelbeeld gecreëerd.

Volg het nieuwbouwproject via NieuwWonen
Geïnteresseerden voor een woning in de Draverij kunnen terecht bij het lokale nieuwbouwplatform NieuwWonen Groningen. De verkopende makelaars van het project zijn via dit platform direct te benaderen en er kunnen updates ontvangen worden via de nieuwsbrief. 

Door tijdig aan te haken bij de ontwikkeling van het project kunnen jouw persoonlijke wensen nog meegenomen worden tijdens de bouw van de appartementen. Loop vrijblijvend binnen tijdens het verkoopevent a.s. 9 februari of neem via www.nieuwwonengroningen.nl contact op met de verkopende makelaars.